Για πρώτη φορά στις εκλογές της 26ης Μάϊου θα ψηφίσουν πολλοί νέοι και για πρώτη φορά νέοι των 17 ετών. Καλό λοιπόν είναι αυτοί οι νέοι να μάθουν κάποιες αλήθειες για κάποιους από αυτούς που τους ζητάνε να του εμπιστευθούν τις τύχες τους.
Η ιστορία είναι γνωστή ή θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι νέοι την έχουν ακούσει. Δεν αφορά μόνο τους νέους αλλά όλους μας, για κάποιους από εμάς (γονείς) ήταν καθοριστικός παράγοντας στον τρόπο που ψηφίσαμε στις περασμένες εκλογές.

Η υπόθεση δεν είναι άλλη από την ιστορία του αρσενικού (ΑS) που διάρκεσε χρόνια αλλά θα προσπαθήσω να την κάνω πολύ σύντομη.

Παρόλο ότι η ιστορία ξεκινά το 2010 στη Νικήσιανη αφορά όλους μας και ειδικότερα εσάς τους νέους του πρώην Δήμου Παγγαίου, της Ν. Περάμου, της Ελευθερούπολης και θα δείτε γιατί.

Λοιπόν τον Ιανουάριο του 2010 για πρώτη φορά επίσημα ανακοινώνεται το πρόβλημα του αρσενικού στο νερό Νικήσιανης, Γεωργιανής, Αγ. Χριστοφόρου που πλέον το καθιστά ακατάλληλο για πόση και για μαγειρική χρήση. Από τότε οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το νερό δεν πρέπει να καταναλώνεται και ειδικότερα από τα παιδιά.  Και ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση γιατί το αρσενικό είναι καρκινογόνο και όσο το καταναλώνομαι δουλεύει συσσωρευτικά και γίνεται πολύ επικίνδυνο.
Θυμίζουμε και ειδικότερα στα παιδιά της Νικήσιανης ότι όσοι σήμερα είστε 17 και σε θέση να ψηφίσετε τότε ήσασταν στην τρυφερή ηλικία των μόλις 8 χρονών……… Επίσης Θυμίζουμε ότι το 2010 είναι έτος εκλογών και μάλιστα πολύ σοβαρές αφού γινόταν η συνένωση των Δήμων (Καλλικράτης), με όλους τους τότε υποψήφιους δημάρχους προεκλογικά να υπόσχονται άμεση λύση. Νικητής και νέος Δήμαρχος ανακηρύσσεται ο Βασ. Ξουλόγης.
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Βασ. Ξουλόγης, οι σύλλογοι γονέων των σχολείων των πιο πάνω περιοχών, πολλοί δημότες, γονείς, σύσσωμη η αντιπολίτευση, επιστήμονες και αρμόδιες αρχές πίεζαν τον Βασ. Ξουλόγη για άμεση λύση λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος (μέχρι και στη Βουλή πήγε 3 φορές..) και μάλιστα κάποιοι πρότειναν και λύσεις.

Για να μην μακρηγορούμε ο Βασ. Ξουλόγης μετά τον πρώτο μήνα στην καρέκλα ανακοίνωνε ότι οι δικές του μετρήσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αρσενικού στο νερό και δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ και το αγνόησε παρά τις πιέσεις. Αλλά οι μετρήσεις όλων των επόμενων ετών, μετρήσεις των κατοίκων, του ΤΕΙ Καβάλας, της διεύθυνσης Υγείας, της περιφέρειας και του χημείου του Κράτους και άλλων φορέων έδειχναν νερό με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε αρσενικό. Ο Ξουλόγης και οι συνεργάτες του συνέχισαν να σας λένε και να μας λένε ψέματα ότι το νερό δεν έχει πρόβλημα και μάλιστα όχι μόνο μας ανάγκαζε να καταναλώνουμε δηλητήριο αλλά μας προέτρεπε λέγοντας συνέχεια να το πίνουμε και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αφού ο κόμπος έφτασε στο χτένι η διεύθυνση Υγείας το Μάιο του 2013 εκδίδει καθολική απαγόρευση κατανάλωσης και χρήσης για μαγείρεμα του Νερού. Πάραυτα ο Βασ. Ξουλόγης ξανά αρνείται ότι υπάρχει πρόβλημα και συνεχίζει να παροτρύνει τους δημότες και εσάς παιδιά να το καταναλώνουμε και έκανε λόγω για τάχα πολιτικής σκευωρίας. Παράλληλα μέσω κυβερνητικών, περιφερειακών και διάφορων πιέσεων ο δήμος προχωρά σε ημίμετρα και ένα μήνα !!!! ακριβώς πριν τις εκλογές του Μάϊου 2014 καταφέρνει να πάρει προσωρινή άρση της απαγόρευσης.
Εν΄ κατακλείδι ο Βασ. Ξουλόγης παρότι γνώριζε το μεγάλο πρόβλημα πριν γίνει δήμαρχος από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Μάιο του 2014 (41 μήνες) που ήταν επίσημα δήμαρχος τους 40 μήνες από τους (41) μας και σας έλεγε ψέματα και μας πότιζε και σας πότιζε αρσενικό. Αυτά έτσι στα γρήγορα για το Αρσενικό της Νικήσιανης.

ΑΛΛΑ Όπως είπαμε η ιστορία αφορά όλους μας και δεν σταματά στη Νικήσιανη.

Τον Οκτώβριο του 2013 ο Ελληνικός Στρατός (και αυτός στη τάχα πολιτική σκευωρία) ανακοινώνει ότι στο Νερό της Ν. Περάμου βρέθηκε και εκεί αρσενικό πάνω από τα όρια και για αυτό ο στρατός προμηθεύει για κατανάλωση και μαγείρεμα τους στρατιώτες με εφυαλωμένο νερό. Και πάλι εκεί τα ίδια από τον φιλεύσπλαχνο τότε δήμαρχο μας, στην αρχή απόκρυψη του προβλήματος, μετά αρνείται το πρόβλημα, και πάλι το ίδιο παραμύθι ότι οι μετρήσεις του δήμου είναι καλές και να το καταναλώνουν οι κάτοικοι και τα παιδιά (τότε νέοι ψηφοφόροι της Ν. Περάμου ήσασταν μόλις 11 χρονών) μετά τα παραμύθια και απραξία Ξουλόγη στη Νέας Περάμο Δήμου Παγγαίου, εξεδόθη η υπ’ αριθμ. 07/1358/23.4.2014 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με την οποία περιορίζεται για προληπτικούς λόγους, η χρήση του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από το δίκτυο του οικισμού Νέας Περάμου στις λοιπές χρήσεις εκτός της χρήσης αυτού ως πόσιμου ή στην μαγειρική. Δηλαδή Απαγόρευση που ανάγκασε το Ξουλόγη και ΔΕΥΥΑ Παγγαίου να βρούνε λύση και εκεί. Πάλι ο Ξουλόγης για μια περίοδο τουλάχιστον 10-12 μηνών αναίτια με τα ψέματα του πότιζε τους Δημότες και τα παιδιά της Ν. Περάμου δηλητήριο καρκινογόνο νερό.

ΑΛΛΑ και εδώ δεν τελειώνει η ιστορία και ερχόμαστε στην Ελευθερούπολη. Και πάλι ο στρατός (βλέπετε υποχρεούται να κάνει μετρήσεις σε τακτά διαστήματα στα στρατόπεδα) ανακοινώνει τον Δεκέμβριο του 2013 ότι στο στρατόπεδο της Ελευθερούπολης διανέμεται από τον στρατό προς κατανάλωση και μαγείρεμα μόνο εμφιαλωμένο νερό λόγω ύπαρξης αρσενικού στο Νερό της Ελευθερούπολης, πάλι τα ίδια ψέματα από την ΔΕΥΑ και τον δήμαρχο, απόκρυψη, πάλι προτροπή να πίνουμε το νερό κλπ. Αλλά στα πρόθυρα να επιβληθεί απαγόρευση τον Μάιο του 2014 (εκλογές) αλλάζει τη πηγή υδροδότησης της Ελευθερούπολης με μια χωρίς πρόβλημα. Και πάλι προσπάθεια απόκρυψης και με τα γνωστά ψέματα τα παιδιά και οι κάτοικοι της Ελευθερούπολης αναίτια για τουλάχιστον 6-8 μήνες έπιναν δηλητήριο.

Και το ερώτημα μου σε σας παιδιά που σας δίνεται η ευκαιρία να διαλέξετε με την ψήφο σας τον τοπικό σας ηγέτη τα γνωρίζατε όλα αυτά; Και τώρα που τα γνωρίζεται θα εμπιστευθείτε την τύχη σας σε έναν άνθρωπό που δεν σας σεβάστηκε σαν παιδιά, και εμάς σαν γονείς και μας είπε τόσα ψέματα. Έθεσε τον εαυτό του πιο πάνω και από τον Θεό, τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, την διεύθυνση υγείας τους επιστήμονες ΄που τους αγνόησε και μας χρησιμοποίησε όλους σαν πειραματόζωα, αδιαφόρησε για την υγεία σας και υγεία μας, ειδικότερα στη Νικήσιανη επί 3,5 χρόνια εν γνώση του υποχρέωσε τα παιδιά και τους κατοίκους να καταναλώσουν χιλιάδες και χιλιάδες κυβικά καρκινογόνου νερού με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία τους που ευχόμαστε σαν γονείς να μην υπάρξουν ποτέ.

Πολλοί ήταν αυτοί που με την ψήφο τους την προηγούμενη εκλογή μάχη τον τιμώρησαν, όπως και η Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης που με την κατηγορία κατά εξακολούθηση έκθεση των δημοτών σε κίνδυνο του έχει επιβάλλει την ποινή παύσης δύο μηνών από τα καθήκοντα του. Ποινή που αποκρύπτει και για να μην την εκτίσει τώρα…. έχει καταφύγει στο Σ.Τ.Ε.

Τότε ήσουν παιδί και δεν τα ήξερες τώρα είσαι ψηφοφόρος και τα ξέρεις, τι θα κάνεις; Θα τον επιβραβεύσεις για τα ψέματα του και ότι έπαιξε κορόνα γράμματα με την υγεία σου;

Καλή ψήφο.

0
0
X
+
error: Content is protected !!