• Τα δημοτικά συμβούλια στον Δήμο Παγγαίου συνεχίζονται να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου 28/8 που είχε λίγα και οικονομικής φύσεως θέματα στην ημερήσια διάταξη, η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα η παράταξη του του Αο. Μπαταλογιάννη έθεσε πολλά σοβαρά θέμα εκτός ημερησίας διάταξης. Τα θέματα αφορούσαν το άνοιγμα των σχολείων και θέματα όπως μείωσης τελών, πλύσιμο κάδων, χωματερές κλπ. Βέβαια τα ερωτήματα έμειναν αναπάντητα.

  Ο κ Μπαταλογιάννης κατέθεσε προτάσεις ώστε να μειωθούν άμεσα τα τέλη καθαριότητας και επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και η ανάλογη ανταποδοτικότητα υπηρεσιών καθαριότητας προς τους Δημότες. Ξανά έθεσαν το μεγάλο πρόβλημα για το Πλύσιμο και απολύμανση κάδων απορριμάτων, μετά από καταγγελίες δημοτών για την οσμή που αναδύεται από τους κάδους, αλλά και από τα “ζουμιά” των απορριμάτων που στεγνώνουν στην άσφαλτο. Και έθεσε και πάλι το θέμα των χωματερών, που έχουν επανεμφανιστεί σε πολλά σημεία και άλλες που συνεχίζουν να δουλεύουν παράνομα στον Δήμο Παγγαίου.

  Ο δημοτικός σύμβουλος και εκπαιδευτικός Ανέστης Τσαβδαρίδης έκανε καταγγελίες για την ελλιπή συντήρηση σχολικών μονάδων στον Δήμο Παγγαίου, ότι ακόμα οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν συνεδριάσει και έκανε προτάσεις για την υγιεινή θωράκιση και για το τι πρέπει να γίνει στα σχολεία μας στο Δήμο πριν το άνοιγμα και κάτω από συνθήκες κορονϊού.

  Δήλωση: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

  ” Απομένουν τέσσερις ημέρες μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία για τους εκπαιδευτικούς και δέκα περίπου για τους μαθητές Όλοι γνωρίζουμε τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για το άνοιγμα αυτό και τους κινδύνους που πιθανόν να υπάρξουν.
  Λίγες μέρες λοιπόν πριν το άνοιγμα ο Δήμος, δεν έχει προχωρήσει σε καμία εργασία συντήρησης και βέβαια σε καμία παρέμβαση για την ενίσχυση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία την κρίσιμη αυτή περίοδο,
  Ακόμη και εκείνοι οι ελαιοχρωματισμοί που γίνονταν παλαιότερα έχουν σταματήσει.
  Έπρεπε ήδη να έχουν συνεδριάσει οι Σχολικές Επιτροπές και σε συνεργασία με το Δήμαρχο και τα άλλα εκτελεστικά όργανα του Δήμου , Γ.Γραμματέα , Αντιδημάρχους και φυσικά τους Δντές των Σχολείων να προχωρήσουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις.
  Η συμμετοχή των δήμων στην ομαλή λειτουργία των σχολείων δεν περιορίζεται στην προμήθεια αντισηπτικών και μασκών.
  Να αναφέρω δυο παραδείγματα πιθανών παρεμβάσεων που θα ενίσχυαν τις συνθήκες υγιεινής εκπαιδευτικών και μαθητών,
  Στα περισσότερα σχολεία όπως και το δικό μας εκπκοι και μαθητές για να πλύνουν τα χέρια τους πρέπει να βγουν από το κτήριο και να πάνε στις τουαλέτες ή τις βρύσες της αυλής , Θα μπορούσαν να τοποθετηθούν νιπτήρες σε κάθε όροφο ώστε το τόσο απαραίτητο πλύσιμο χεριών να γίνεται απλά και εύκολα. Θα μπορούσε επίσης να διαμορφωθεί σε κάθε σχολείο ένας κατάλληλος χώρος για την παραμονή μαθητών που αισθάνονται αδιαθεσία και να μην περιφέρονται σε γραφεία δντών , δασκάλων, διαδρόμους και αλλού με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.
  Ξέρετε, δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική. Αυτά και άλλα πολλά γίνονται σε άλλους δήμους . Αν πάλι περιμένετε να ανοίξουν τα σχολεία για να γίνει κάποια παρέμβαση τότε το κάνουμε ακόμη χειρότερο”

  Τσαβδαριδης Ανέστης

   0
   0
 • X
  +
  error: Content is protected !!