Όλοι γνωρίζουμε ο Γ. Πατούλης και Φιλ. Αναστασιάδης διατηρούν στενές σχέσεις. Η συνεργασία τους στην ΚΕΔΕ, αλλά και από πριν οι κοινοί “αγώνες” εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών στις πλατείες με τους Μακεδονομάχους έφερε τους δυο άντρες κοντά.

Τώρα έχει δημιουργηθεί μείζον θέμα στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την περιφέρεια Αττικής  με τον κ Πατούλη αφού προμηθεύτηκε 107.066 rapid test κινέζικης παραγωγής για τον covid 19 έναντι 9,26€ έκαστο. 

Τα προβλήματα δύο, το πρώτο είναι ότι η περιφέρεια θα μπορούσε να προμηθευτεί τα συγκεκριμένα τεστ επιλογής Πατούλη σε αυτή την ποσότητα  από την αγορά της Κίνας στα 2,30 ευρώ/τεμάχιο. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι τα κινέζικα δεν τα αποδέχεται ο Π.Ο.Υ. και δεν τα συνιστά ο ΕΟΦ όπως καθώς οι Ιατρικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα. 

Τo αποτέλεσμα του διαγωνισμού των rapid tests είναι η Περιφέρεια να προμηθεύεται 107.066 τεμάχια «σε τετραπλάσια τιμή από αυτή που υπάρχει στην αγορά», υπογραμμίζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κατσικάρης και Μεθυμάκη, εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο κινεζικής παραγωγής τεστ, στην ποσότητα που ενδιαφέρει την Περιφέρεια Αττικής, μπορεί να αγοραστεί από την ηλεκτρονική αγορά της Κίνας στα 2,30 ευρώ/τεμάχιο.

Παράλληλα πρόσφατα το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ – θυγατρική εταιρεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, η οποία προκηρύσσει τους διαγωνισμούς για τα rapid tests) αγόρασε rapid tests από τη «γνωστότερη αμερικανική εταιρεία της παγκόσμιας αγοράς με 5 ευρώ ανά τεμάχιο. Δηλαδή εμείς (σ.σ. η Περιφέρεια Αττικής) προμηθευόμαστε τα κινέζικα τεστ σε σχεδόν διπλάσια τιμή».

 Αποτέλεσμα η αντιπολίτευση να καλεί τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη να γίνει εκ νέου ο διαγωνισμός,  και να εκκινήσει νέο μειοδοτικό διαγωνισμό «με ξεκάθαρους όρους». Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Ν. Πέππας, δήλωσε ότι λόγω οικονομικού ύψους ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα μεταβιβαστεί προς έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.  Περισσότερα ΕΔΩ

Καλό λοιπόν θα ήταν  ο κ Πατούλης να καλέσει τον φίλο του δήμαρχο Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδη, να τον συμβουλευτεί πώς ο Δήμος Παγγαίου προμηθεύτηκε rapid test Αμερικάνικης προέλευσης και μάλιστα σε μικρότερες ποσότητες προς 7,42€ το τεμάχιο. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Παγγαίου κατόπιν σύστασης του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, επελέγη το test της εταιρείας Abbot, ενός από τα δύο που αποδέχεται ο ΠΟΥ (Abbot Panbio και Roche Direct) με συνολικό κόστος 39.993 € για  5390 test. 

Κύριε Πατούλη καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με τον συναγωνιστή  και πρώην συνεργάτη Φιλ. Αναστασιάδη ώστε να ενημερωθείς πως και εσύ μπορείς να προμηθευτείς αποδεκτά, επώνυμα και σε καλές τιμές test προς το συμφέρον των φορολογουμένων πολιτών της Χώρας και της περιφέρειας σου. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Εσείς ξοδέψατε για 107.066 εμβόλια (μάλιστα Κινέζικα) προς 9,26 έκαστο ήτοι  συνολική δαπάνη 992.000€     

Αν όμως αγοράζατε 107.066 εμβόλια (επώνυμα και αποδεκτά) προς 7,42 (τιμή Αναστασιάδη) η δαπάνη θα ήταν 794.430€

ΔΗΛΑΔΗ ΣΠΑΤΑΛΗ 200.000€ και είναι σίγουρο λόγω ποσότητας θα έπαιρνες και καλλίτερη τιμή.

Λίγο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα την ώρα που χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν λόγω covid ο Λαός θα το εκτιμούσε, όπως ο Λαός θα εκτιμούσε όλοι εσείς οι “ανέμελοι” να εφαρμόζεται τους κανόνες  (μάσκες, αποστάσεις κλπ) που μας επιβάλετε εμάς με πρόστιμα των 300 και τώρα των 500€.

19
4
X
+
error: Content is protected !!