Τις διαβολικές συμπτώσεις που προέκυψαν από το σκάνδαλο των υποκλοπών ανέφερε στην ομιλία της στην ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου, στη συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου, συμπτώσεις που, όπως είπε, απέδειξαν ότι οι παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη-Κουκάκη-Σπίρτζη ήταν απολύτως παράνομες, επί της ουσίας.
Χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι «την πρώτη φορά, μπορείτε να πείτε ότι ήταν τυχαίο. Την δεύτερη ότι ήταν πραγματικές συμπτώσεις. Την τρίτη φορά όμως είναι επίθεση κατά της δημοκρατίας», για να συμπληρώσει ότι είναι δεδομένο ότι η ΝΔ, κατ΄ εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε τη συσκότιση, με σκοπό την αποφυγή απόδοσης ευθυνών.
«Οι βουλευτές που συμμετείχαμε στην επιτροπή, είχαμε ρόλο οιονεί εισαγγελέα. Όμως, οι βουλευτές της ΝΔ επέλεξαν την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Υποτίθεται, ότι έπρεπε να υπακούν στη συνείδησή τους και όχι στην ηγεσία του κόμματός τους. Όμως, έβαλαν μπροστά το κομματικό τους συμφέρον και την προστασία του αρχηγού τους. Και εκείνοι έχουν ατομική ευθύνη για το διπλό σκάνδαλο», ανέφερε.
Η κ. Ελευθεριάδου χαρακτήρισε παρωδία την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, καθώς σε μία υπόθεση εξόχως πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται, τονίζοντας ότι ήταν εκείνος που έδωσε εντολή στους βουλευτές του, αλλά και στους δικούς του μάρτυρες, να μην ζητήσουν από εκείνον να αρθεί το απόρρητο, όπως είχαν τη δυνατότητα να πράξουν. Όμως, ο κ. Δεμίρης σημείωσε ξεκάθαρα ότι αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να άρει το απόρρητο, θα μπορούσε να το είχε κάνει από μόνος του.
Εξάλλου, η πλειοψηφία αρνήθηκε να καλέσει τους μάρτυρες που πρότεινε η αντιπολίτευση, δηλαδή τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Δημητριάδη, τον κ. Γεραπετρίτη, τους διοικητικούς υπαλλήλους της ΕΥΠ που υπέγραψαν τις εντολές παρακολούθησης, την κ. Βλάχου, τον κ. Κουκάκη και τους ιδιοκτήτες της KRIKEL και INTELLEXA.
Ξεκαθάρισε ότι, κατά την γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προκύπτει ξεκάθαρη η συγκάλυψη από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει και πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες, ενώ πρόσθεσε ότι είναι φανερό ότι η ΕΥΠ προχωρά σε παράνομες επισυνδέσεις και χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό.
Κλείνοντας, συμπλήρωσε ότι κανείς δεν κέρδισε ποτέ υποτιμώντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και πως Η συζήτηση για τις υποκλοπές δεν κλείνει σήμερα, αλλά μόλις ξεκινάει. «Και θα επανέλθει την επόμενη των εκλογών και τότε και ορθώς θα τηρηθούν η διαδικασία και οι νόμοι και θα αποδοθούν ευθύνες», τόνισε.
Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τάνια Ελευθεριάδου

Δείτε τις δηλώσεις

0
0
X
+
error: Content is protected !!