Κύριοι στον Δήμο ενδιαφερθείτε και τολμήστε!

Τα προβλήματα πολλά στις παραλίες του Δήμου Παγγαίου, παραλίες που είναι το μεγαλύτερο χαρτί ανάπτυξης του Δήμου. Δυστυχώς η εικόνα αποκαρδιωτική. Σχεδόν δυστυχώς πλέον και ένας πνιγμός καθημερινά. Το φιλέτο  έχει αποδοθεί σε ιδιώτες επιχειρηματίες που πλέον για την οικονομική τους ευμάρεια δεν κρατούν κανένα νομικό πρόσχημα. Ξεφεύγουν από κάθε όριο. Ο νόμος ορίζει τα 5 μέτρα για τις ομπρέλες από το κύμα, δείξτε μας έναν, έστω έναν που το τηρεί. Όσοι από αυτούς μπορούν να εξαπλωθούν πέρα από τα όρια και ομπρέλες και τραπέζια που έχουν υπογράψει το κάνουν χωρίς κανένα φόβο. Καθημερινές κλοπές και φθορές στα αμάξια στα πάρκινγκ. Αυθαιρεσίες, Περιφράξεις, κοντέινερ (μια νέα μόδα), τροχόσπιτα και παράνομες καταλήψεις αιγιαλού. Εμπόδια στους δρόμους και στην πρόσβαση από κάποιους ώστε να έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν ανενόχλητοι prive καταστάσεις. Ασύδοτοι δημότες, τουρίστες κλπ πετούν παντού τα σκουπίδια και ο δήμος αδυνατεί παρά τις κάποιες προσπάθειες να κρατά καθαρή την βιτρίνα. Ξερά χόρτα, κλαδιά, μπάζα παντού εγκυμονούν κάθε κίνδυνο φωτιάς.
Χαμηλού επιπέδου τουρίστες (ποιος άραγε φταίει για αυτό;) με ταπεράκια και συσκευασμένα τρόφιμα και είδη μιας χρήσης που το μόνο που κάνουν είναι να αφήνουν στον τόπο μας τα σκουπίδια τους, μαζί με τους γνωστούς ντόπιους ιθαγενείς ομπρελάκιδες έχουν πλέον έχουν κάνει κατάληψη του αιγιαλού και του υπόλοιπου των ελεύθερων παραλιών μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις μετά μουσικής.

Εικόνα πλέον αποκαρδιωτική, η ποιότητα για τους δημότες που κάποτε είχαν αυτό τον φυσικό πλούτο δικό τους πλέον υπό εξαφάνιση. Επιλογές μηδέν, ή με ακριβό κόστος στριμωγμένοι με ντα πα ντου πα σε ένα μπιτσόμπαρο, ή στο “ελεύθερο” σε κάποια γωνία συνήθως β επιλογής, δίπλα στα σκουπίδια και με την υπόκρουση των Βαλκάνιων ντα πα ντου πα, όπως είπαμε σε κάποια γωνία συνήθως β επιλογής, κάποιο σημείο που ξέφυγε από τους ομπρελάκιδες και καταληψίες.

Στην πρώτη περίπτωση δηλαδή τα μπιτσόμπαρα είναι γνωστό ότι ο δήμος τα οικονομάει, οι ίδιοι το καυχώνται στους απολογισμούς και στα δημοτικά συμβούλια στο πως αύξησαν τα έσοδα τους από τα μπιτσόμπαρα και κάπου εκεί σταματά και η “συμμετοχή” του δήμου, το τι συμβαίνει στα μπιτσόμπαρα κατά τον δήμο είναι άλλου Παπά ευαγγέλιο δόγμα “εμείς εισπράττουμε αλλά άλλοι έχουν τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες”.

Όσο για τον υπόλοιπο αιγιαλό και των παραλιών εκεί ο δήμος απουσιάζει και μεγαλοφώνως αποποιείται την όποια ευθύνη και στην κάθε καταγγελία δημοτών τους παραπέμπει (ΣΙΚ) σε άλλες αρχές! Το ΣΙΚ εδώ με διπλή έννοια πρώτο ΣΙΚ (Γαλλιστί) που σημαίνει κομψά…. Και ΣΙΚ (Αγγλιστί) που σημαίνει άρρωστα! Αυτή είναι η στάση του Δήμου…ΣΙΚ… κομψή αλλά άρρωστη.

Κύριοι στον Δήμο ενδιαφερθείτε και τολμήστε!

Ήταν Ιούλιος 2016 (πριν 2 χρόνια) Δείτε και ακούστε τι έλεγαν και έπρατταν οι αντιδήμαρχοι για αυτό το θέμα. Ακούστε τον κ Μποσμπότη να μιλά για τον ποιος έχει τις ευθύνες για τον αιγιαλό…. ακούστε τον κύριο Γρηγοριάδη που μας έλεγε ότι ο Δήμος Παγγαίου θέλει να αλλάξει τα κακά των τελευταίων ετών!

Δυστυχώς όλη αυτή η προσπάθεια κράτησε μόνο 3 μέρες το 2016 ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ
Παρότι την μεγάλη στήριξη του Τύπου, των περισσοτέρων δημοτών, ο δήμος υπέκυψε και στην αντικειμενική δυσκολία εφαρμογής αυτού του εγχειρήματος αφού την άλλη μέρα οι ασυνείδητοι ξαναπάκτωναν τις αυθαιρεσίες τους αλλά ομολογουμένως υπέκυψαν και στο πολιτικό κόστος. Καμία σκέψη για επιβολή προστίμων.
Το καλοκαίρι του 2017 όπως και το φετινό καλοκαίρι ο δήμος Παγγαίου αγνοεί επιδεκτικά το θέμα , σφυρίζει αδιάφορα και όπως είπαμε με ΣΙΚ (Γαλλιστί και Αγγλιστί έννοια) τρόπο, μεταφέρει το πρόβλημα και τις ευθύνες που είχαν σε άλλους, ευθύνες που όπως είδατε στο βίντεο μέχρι τότε οι αντιδήμαρχοι αναγνώριζαν ότι ανήκει στον Δήμο, οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα λένε ότι το πρόβλημα είναι άλλων φορέων και όχι του δήμου, με αποτέλεσμα το πρόβλημα της κατάληψης των παραλιών θηρίεψε και ξέφυγε παντελώς. Δείτε τις πρόσφατες φωτογραφίες του Δήμου από την πρόσφατη κακοκαιρία με τις ζημιές που κήρυξαν τον δήμο σε έκτακτη κατάσταση. Δεξιά και αριστερά βλέπεται τις πακτωμένες ομπρέλες με τα συμπράγκαλα των ιθαγενών και μη.


.

Αυτό βέβαια που δεν γνωρίζουμε είναι αν ο δήμος εσκεμμένα ψεύδεται ή όντως αγνοεί (δεν γνωρίζει) ότι πέρσι δηλαδή το 2017 και μάλιστα Μάιο του 2017 δηλαδή πριν οι παρανομίες των ομπρελών ξεκινήσουν με το άρθρο 10 υπ αριθ. ΔΔΠ0007378/04554ΒΕΞ2017/11-05-2017 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών – Οικονομικών – Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1636/Β/2017 υπενθυμίζει όσα είχε πει ο κ Μποσμπότης στο video και ορίζει υπεύθυνους τους δήμους και μάλιστα τους λύνει τα χέρια, αφού αναφέρει επί λέξη: “Ομπρέλες που παραμένουν και τη νύχτα με κλειδωμένες ή όχι πάνω τους ξαπλώστρες και καρέκλες χωρίς να χρησιμοποιούνται θεωρούνται εγκαταλειφθέντα αντικείμενα, που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου της ακτής, και πρέπει να απομακρύνονται με ευθύνη των δήμων.”  Πάντως και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή ψέμα ή η άγνοια της διοίκησης είναι ντροπή για τον Δήμο μας.
Πλέον μετά την περσινή διευκρινιστική ΚΥΑ πάρα πολλοί δήμοι προχώρησαν μπροστά και άνοιξαν πόλεμο με τους ασυνείδητους και τους “ξέρεις ποιος είμαι εγώ, αυτή η παραλία ανήκει σε μένα” κλπ. Με αποκορύφωμα το φετινό καλοκαίρι που σε καθημερινή βάση διαβάζουμε ότι πλέον σχεδόν οι περισσότεροι δήμοι εφαρμόζουν την ΚΥΑ και καθαρίζουν τις παραλίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας . Παραδείγματα πολλά ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και τόσα άλλα.

Κύριοι του Δήμου τολμήστε και έστω την ύστατη στιγμή τελειώστε ότι ξεκινήσατε πριν δύο χρόνια, αποδείξτε ότι είστε πιο ικανοί από απλές φιέστες, δείξτε ότι έχετε κότσια και δεν είστε δέσμιοι ψηφοθηρικών συμφερόντων και του πολιτικού κόστους, κάντε αυτό που έλεγε ο αντιδήμαρχος στο βίντεο δηλαδή δώστε τις παραλίες του δήμου σε όλους τους δημότες  ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.  

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
4,144 προβολές
X
+