“Κόντρα” Φιλ.Αναστασιάδη – Γ. Καλαντζή για την FYROM

Βρέθηκαν και οι δυο στο ίδιο Συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων, μάλιστα στελέχη του Δήμου Παγγαίου μαζί του αντάλλασσαν τα σχετικά selfieς, αλλά σε λιγότερο από 24 ώρες ξέσπασε η θύελλα. 

Ο μεν Φιλ Αναστασιάδης ως ομιλητής δήλωνε από μικροφώνου: Το Σλαβομακεδονικό Έθνος και η Σλαβομακεδονική γλώσσα δεν υπάρχουν, είναι περιτύλιγμα όσων είναι έτοιμοι να υποχωρήσουν…. Μια δήλωση που χειροκροτήθηκε αλλά και “προβλημάτισε” το “γαλάζιο” κοινό αφού όπως είναι γνωστό όταν οι τότε διαπραγματευτές, Σάϊρους Βανς και λόρδος Όουεν, είχαν ρίξει την πρόταση για «NovaMakedonija» («Νέα Μακεδονία»), η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγεται πως είχε καταθέσει ως αντιπρόταση τη σύνθετη ονομασία «SlavoMaκedonija» («Σλαβομακεδονία) και απ ότι γράφεται αυτές τις μέρες στον τύπο μάλλον αυτή θα είναι και πρόταση της νέας ηγεσίας Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και πρώην Βουλευτής Καβάλας Γ. Καλαντζής προτείνει το ” Σλαβομακεδονία” για την ονομασία. 

Στον νομό Καβάλα και στον Δήμο Παγγαίου σε μια περίοδο που γίνεται μάχη για το ποιοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Ν. Δημοκρατίας, και ο Δήμαρχος Παγγαίου έμμεσα αλλά πλην σαφώς  αποκαλεί όποιον προτείνει το όνομα Σλαβομακεδονία “έτοιμο να υποχωρήσει” έχει την βαρύτητα του. Εκτός βέβαια αν ο κύριος Αναστασιάδης προσπάθησε από το συλλαλητήριο της Καβάλας να στείλει ένα μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Ν. Δημοκρατία, τότε αυτό και αν έχει βαρύτητα.  Σίγουρα οι σχέσεις δεν θα είναι ποτέ οι ίδιες αφού πλέον έχουμε έναν που αυτοαποκαλείται “υπερήφανος Μακεδόνας” και κάποιους που αποκαλεί “έτοιμους να υποχωρήσουν“. 

Όσο συνεχίζονται οι γαλάζιες κόντρες (κάποιες ακόμα και ανιστόρητες) ας θυμίσουμε για την ιστορία ότι η Σλακομακεδονίτικη γλώσσα υπήρχε σαν διάλεκτος τουλάχιστον μέχρι και το 1959 και σε περιοχές της Χώρας μας.

 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,164 προβολές
X
+