Κόντρα δημάρχων – περιφερειαρχών για… αρμοδιότητες

Αδιανόητη χαρακτηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), την απόφαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) να βάλει βέτο στην δρομολογούμενη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα αδειοδότησης των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ στους Δήμους.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι «με αυτήν την ανακοίνωση η ΕΝΠΕ έρχεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με τους Δήμους» και προειδοποίησε ότι θα εκληφθεί ως casus belli, τυχόν υπαναχώρηση του υπουργείου.

Επίσης, το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισε να αναθέσει σε ομάδα νομικών, εξειδικευμένων σε ζητήματα Συνταγματικού Δικαίου και υπό την επίβλεψη της Νομικής Υπηρεσίας της, να διερευνήσουν και να στραφούν κατά αποφάσεων των Περιφερειών, που εκτιμάται ότι είναι αντισυνταγματικές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, «σκοπός της απόφασης αυτής είναι να διασφαλιστεί η εφαρμογή του Συντάγματος, που διαχωρίζει ξεκάθαρα τις αρμοδιότητες μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,880 προβολές
X
+