Ακόμα ένας θάνατος από τον κορονοϊό είχαμε νωρίτερα, πρόκειται για μία γυναίκα 64 ετών από τον Εχίνο της Ξάνθης. Πρόκειται για το πέμπτο θύμα του ιού στην περιοχή. Η γυναίκα νοσηλευόταν διασωληνωμένη από τις 8 Ιουνίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Έτσι, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται στους 188.

Προβληματισμός για το άνοιγμα των συνόρων.

Αύξηση κρουσμάτων και νεκρών σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες
Γερμανία: 254 νέοι θάνατοι, αύξηση κρουσμάτων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα … Πολωνία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κροατία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Β. Μακεδονιά , Αλβανία και άλλες χώρες έχουν αύξηση κρουσμάτων. Αλλά και παγκοσμίως έχουμε έξαρση Αίγυπτο, Μεξικό, Ν. Αμερική, Ινδία, Βραζηλία κλπ.

Προβληματισμός και ανασφάλεια από το άνοιγμα των συνόρων με τις γειτονικές χώρες.

Πληθαίνουν τα κρούσματα στις γειτονικές χώρες οι οποίες είναι και πύλες εισόδου στην χώρα μας.
Στην Αλβανία, από τα τέλη Μαΐου τα κρούσματα της Covid-19 αρχίζουν να αυξάνονται καθημερινά, με 82 μέσα σε ένα 24ωρο στην τελευταία καταμέτρηση.
Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η Βουλγαρία από τις αρχές Ιουνίου, με 112 νέα κρούσματα την Τρίτη.
Στη Βόρεια Μακεδονία, έξαρση της πανδημικής νόσου παρουσιάζεται από τις αρχές Ιουνίου, με 193 κρούσματα και 9 θανάτους την Τετάρτη.
Σε αυτές τις βαλκανικές χώρες, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν μετά από οικογενειακές συγκεντρώσεις, γιορτές, γάμους και κηδείες, εκδηλώσεις όπου ο κόσμος δεν φορούσε μάσκες και δεν τηρούσε τις αποστάσεις.

Ο Σουηδός και ο συναγερμός στα Χανιά.

Στο βασίλειο της Σουηδίας με πληθυσμό 10,3 εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφηκαν 102 νέοι θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τη νόσο Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 5.041, ενώ τα κρούσματα στην Σουηδία είναι πια 54.562 (+1.239 μόλις χτες).
Σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, η Σουηδία είναι σήμερα μία από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως, με 499,1 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους, πίσω από το Βέλγιο, τη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία, ενώ προηγείται της Γαλλίας που μετρά 452,7 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους. Σε αντίθεση με άλλες σκανδιναβικές χώρες, που επέλεξαν μια στρατηγική ημι-καραντίνας, η Σουηδία υιοθέτησε μια ηπιότερη προσέγγιση εναντίον του νέου κορονοϊού και απέκλεισε να θέσει τον πληθυσμό της σε απομόνωση, εκτιμώντας πως τα δραστικά μέτρα δεν είναι επαρκώς αποτελεσματικά για να δικαιολογήσουν τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία.
Από αυτή την χώρα οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν άλλες χώρες μεταξύ αυτών και την Ελλάδα……

20 χρόνος Σουηδός πήγε στα Επείγοντα του νοσοκομείου Χανίων και αφού του έγινε τεστ, διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό. «Ο 20χρονος ήρθε στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος και οι γιατροί του πήραν δείγμα για να εξεταστεί για κορονοϊό. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως είναι θετικός και αυτήν την ώρα νοσηλεύεται στην μονάδα Covid-19. Ο νεαρός λέει ότι είχε βρεθεί θετικός ξανά, σε νοσοκομείο της Αθήνας, αλλά του επέτρεψαν να μεταβεί στα Χανιά και επίσης ότι είχε διαγνωσθεί με το ίο και στην πατρίδα του.
Συναγερμός έχει σημάνει στα Χανιά και οι αρχές τρέχουν» να βρουν με ποιους είχε έρθει σε επαφή ο Σουηδός, Ο ασθενής έχει δώσει στις αρχές όλα τα ονόματα των ανθρώπων που συνάντησε στα Χανιά και έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

 

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!