Η περιφερειακή ενότητα Καβάλας από χτες το βράδυ είναι στο κόκκινο.  Σήμερα ή τις επόμενες μέρες αναμένεται η εξαγγελία των νέων μέτρων.

Η περιφερειακή ενότητα Καβάλας ξεπέρασε το φράγμα των 6.000 κρουσμάτων, τα κρούσματα στην π.ε. Καβάλας από την αρχή της πανδημίας έφτασαν τα 6.015 κρούσματα.

Άρχισε και η αύξηση κρουσμάτων που χρειάζονται νοσηλεία καθώς και Μ.Ε.Θ.  Στο Γενικό νοσοκομείο Καβάλας οι δύο covid κλινικές στον 5 όροφο  στα όρια τους. Για τον λόγο αυτό στον τρίτο όροφο κλείνουν οι πνευμονολογικές κλινικές και μετατρέπονται σε covid κλινική.  Οι  4 μονάδες Μ.Ε.Θ. που διαθέτει το Γ.Ν. Καβάλας όλες είναι ήδη  κατειλημμένες  και την Παρασκευή που χρειάστηκε μονάδα για την π. δημοτική σύμβουλο Καβάλας κα Φρετζεσκάκη δε υπήρχε διαθέσιμη και μεταφέρθηκε και διασωληνώθηκε στο Στρατιωτικό  νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Φόβοι ότι σύντομα θα ξαναζήσουμε στιγμές  (αν όχι χειρότερες) του Νοέμβρη του 2020. 

Παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ο ρυθμός εμβολιασμού στην π.ε. Καβάλας συνεχίζει να μειώνεται συνεχώς. Όλα τα κρούσματα που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστα.

Χτες το ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 37 κρούσματα για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Με αυτά τα 37 (χαμηλός  αριθμός λόγω Σ/Κ) κρούσματα ο μήνας Αύγουστος έφτασε μέχρι σήμερα 23/8 τα 1.195. 

Ο αριθμός 1.195 σημαίνει ότι ο Μήνας Αύγουστος  είναι πλέον  ο μήνας με τα περισσότερα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.

Στον πίνακα πιο κάτω βλέπουμε τα κρούσματα των μηνών Νοεμβρίου ανά 15θήμερο, ο μήνας Νοέμβριος 2020 ήταν μέχρι χτες ο μήνας με τα περισσότερα κρούσματα (όχι πλέον). Επίσης βλέπουμε τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2021 ώστε να συγκρίνουμε την γρήγορη αύξηση των κρουσμάτων Αυγούστου.  Ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων και η ραγδαία αύξηση τους, δεν θα ξαφνιάσει αν ο Αύγουστος ξεπεράσει τελικά και τα 2.000 κρούσματά.

 

 

6
2
X
+
error: Content is protected !!