Κινητικότητα για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στους Γερμανούς.

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel πρέπει να υλοποιήσει άμεσα η νέα κυβέρνηση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στις 10 Οκτωβρίου λήγει η ισχύς της εγγυητικής επιστολής ύψους 30 εκατ. ευρώ που έχει καταθέσει η Fraport στο ΤΑΙΠΕΔ και η οποία ανανεώθηκε τον Απρίλιο. Οι περίπου 15 ημέρες που απομένουν μέχρι τη λήξη ισχύος της εγγυητικής επιστολής δεν είναι αρκετό διάστημα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, διαφοροποιώντας και τα αρχικά σχέδια της Fraport να έχει αναλάβει τη διαχείριση των αεροδρομίων πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου του 2016.

Οι αρχικοί όροι της συμφωνίας προβλέπουν:
Η παραχώρηση στην κοινοπραξία Fraport – Sientel θα γίνει για σαράντα χρόνια .

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου και Καβάλας και η δεύτερη ομάδα τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

Η συμφωνία, που έχει πάρει το… «πράσινο φως» από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπεται και από το νέο μνημόνιο, αναθέτει και τις δύο ομάδες αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel έναντι εφάπαξ τιμήματος 1,23 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,245 προβολές
X
+