«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, εις βάρος της δημόσιας Παιδείας. Έτσι, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας καταργούνται 37 νέα τμήματα στα πανεπιστήμια της χώρας, τα οποία δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα τους και εκείνο της Γεωλογίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με έδρα την Καβάλα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καβάλας

«Είναι το δεύτερο ισχυρό χτύπημα της ΝΔ για την ανώτατη εκπαίδευση στην Καβάλα, μετά την κατάργηση των διετών προγραμμάτων σπουδών, τα οποία σχεδιάστηκαν από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, με σκοπό την ενίσχυση της οικονομίας και της ανάπτυξης της περιοχής με καταρτισμένους επιστήμονες (τμήμα για Εγκαταστάτες Φυσικού Αερίου και τμήμα Τεχνικών Συστημάτων Πλοίων)», προσθέτιε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καβάλας και τονίζει:

«Η διαφορά αντίληψής μας για την ανώτατη εκπαίδευσης με τη ΝΔ είναι τεράστια: Εμείς ανοίγαμε Πανεπιστήμια, αυξάναμε τους φοιτητές και προσλαμβάναμε καθηγητές. Η ΝΔ κλείνει Πανεπιστήμια και σχολές, μειώνει τους εισακτέους και προσλαμβάνει αστυνομικούς».

0
0
X
+
error: Content is protected !!