Η Θεματική των Δικαιωμάτων και της Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ_ΑΜΘ καταγγέλλει  με τον πλέον σαφή τρόπο την βέβηλη πράξη του Δημάρχου Αβδήρων. Η καταστροφή του παλιού μουσουλμανικού νεκροταφείου μας θυμίζει μαύρες σελίδες της Ιστορίας που νομίζαμε ότι είχαν παρέλθει. Η πράξη αυτή παραβιάζει όχι μόνο τον ποινικό νόμο, αλλά πρώτα και κύρια το αρχαίο ήθος αυτόν τον απαράγραπτο νόμο του σεβασμού στους νεκρούς. Ταυτόχρονα αυτή η βάρβαρη πράξη δημιουργεί πρόβλημα στο κλίμα ηρεμίας της περιοχής. Ο κ. Τσιτιρίδης στο όνομα μάλλον ενός "επενδυτικού σχεδίου" λειτουργεί με την πράξη του αυτή ως "κοινός προβοκάτορας".  Δεν θα του επιτρέψουμε. Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε εργασίας στον χώρο και την άμεση αποκατάστασή του. Ζητούμε να επιληφθεί του θέματος κάθε αρμόδια αρχή τόσο όσον αφορά στο ποινικό σκέλος, όσο και στο πειθαρχικό. 
Σε κάθε περίπτωση όσον μας αφορά θα στηλιτεύουμε με τον πιο έντονο τρόπο πράξεις που θίγουν τον πυρήνα του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της περιοχής. Δεσμευόμαστε να φέρουμε το θέμα αυτό στο υψηλότερο επίπεδο.
Γιατί για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ο αγώνας για τα δικαιώματα δεν είναι μια υπόθεση δημοσίων σχέσεων  αλλά ταυτοτικό του στοιχείο. Η Ύβρις ακολουθείται από την Νέμεση. Ο Δήμαρχος των Αβδήρων
θα φέρει ως μαύρο στίγμα την πράξη του αυτή ως το τέλος της πολιτικής του καριέρας που ελπίζουμε να είναι σύντομη.

Υ.Γ. PAGGAIONET

Χτες το πρωί και περί ώρα 06:30, μπουλντόζες εισήλθαν σε χώρο όπου υπήρχε παλιό νεκροταφείο μουσουλμάνων κατοίκων, στον οικισμό Πετεινός του Δήμου Αβδήρων του Ν. Ξάνθης. Με στόχο τον καθαρισμό του εν λόγω χώρου για την ανάδειξη και αξιοποίηση του ως πάρκο αναψυχής για νέους και χωρίς καμία περαιτέρω σύμφωνη απόφαση εκ μέρους του νομίμως συσταθέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Αβδήρων, προχώρησαν στην πλήρη καταστροφή του ιερού αυτού τόπου αφήνοντας πίσω του συντρίμμια.

Περισσότερα για το τι συνέβη στο Μουσουλμανικό νεκροταφείο ΕΔΩ

0
0
X
+
error: Content is protected !!