Ο δήμαρχος Παγγαίου μέσω ανάρτησης στη σελίδα του και βέβαια συνοδευόμενη με την σχετική φωτογραφία, μας ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε η σύμβαση του έργου ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ , προυπολογισμού 466.888 € το οποίο θα αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης των εχόντων την ανάγκη φροντίδας άρρωστων, κακοποιημένων αλλά και επικίνδυνων μικρών μας φίλων.

Μάλιστα το ποσόν έρχεται ενισχυμένο αφού ο Δήμαρχος πριν 14 μήνες είχε δώσει άλλο ποσό ότι έλαβε ο δήμος χρηματοδότηση για το καταφύγιο.

Σε μια εποχή που μόλις πριν λίγες μέρες ο ίδιος Φίλιππος Αναστασιάδης μας έλεγε στη τηλεόραση ότι: ότι το νέο νομοσχέδιο για τα καταφύγια είναι κόλαφος για την δημοτική αρχή, γιατί όπως λέει πολλές αρμοδιότητες αλλά καμία χρηματοδότηση……. συνέχισε δε λέγοντας, ότι η κυβέρνηση το 2021 δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ, και για το 2022 τυχεροί θα είμαστε αν πάρουμε κάτι ψίχουλα (ούτε καν για σκυλοτροφή) αφού όλοι οι δήμοι της Ελλάδος (μεταξύ αυτών Αθηνών & Θεσσαλονίκης) θα πρέπει να μοιραστούν συνολικά 5.000.000€ (αντί των 60.000.000€).

Μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε το βίντεο με κάποια άλλα “παράδοξα” & “περίεργα” που είχε πει ο Αναστασιάδης σχετικά με τα αδέσποτα τότε. ΕΔΩ

Θετικό αν ο δήμος Παγγαίου κατάφερε ότι άλλοι μεγάλοι ή μικροί δήμοι δεν μπόρεσαν, δηλαδή να λάβουν την επιχορήγηση για την δημιουργία του καταφυγίου.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον δήμαρχο για τις ενέργειες και που δηλώνει ότι το έργο καταφυγίου (έστω και προσωρινής περίθαλψης) προχωράει στο δήμο μας, αφού ο ίδιος προ ημερών ανακοίνωσε την καρατόμηση 7 δημοπρατημένων και με υπογεγραμμένες συμβάσεις (με τις σχετικές φωτογραφίες φαντάζομαι) σημαντικών έργων, αξίας 7.700.000€ (ΕΔΩ σχετικά).

Τα αδέσποτα είναι μια μεγάλη πληγή στον πολιτισμό μας, την παιδεία μας αλλά πάνω από όλα αιμορραγούσα πληγή στον Δήμο μας.
Καλό λοιπόν ο δήμαρχος ή ο δήμος να πραγματοποιήσουν μια επίσημη ανακοίνωση ή συνέντευξη τύπου και να ενημερώσει τους δημότες αναλυτικά για το έργο, τοποθεσία, έκταση, χωρητικότητα, υποδομές και άλλες πολλές πρακτικές ερωτήσεις. ΑΛΛΑ πιο πάνω από όλα να μιλήσει συγκεκριμένα για την υλοποίηση και το ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ υλοποίησης…..

7.700.000€! έργα μέσα σε αυτό το μήνα καρατομήθηκαν στον δήμο Παγγαίου (λόγω παγκόσμιας κρίσης λόγω πολέμου Πούτιν μας είπε ο δήμαρχος) έργα που πριν λίγους μήνες είχαν δημοπρατηθεί, υπογραφεί, φωτογραφηθεί στο ίδιο ακριβώς γραφείο. Ελπίζουμε μην να μην έχει την ίδια τύχη και συμβεί το ίδιο στο έργο του καταφυγίου, μιας τόσο ξαφνικής απρόσμενης επιτυχίας του δήμου…….. Οι Φωτογραφίες, οι υπογραφές και τα ΘΑ πολλά, τα έργα απουσιάζουν.

Αναμένουμε……

0
0
X
+
error: Content is protected !!