Και ο Δήμος Παγγαίου στη μάχη της φωτιάς στη Θάσο.

Και ο δήμος Παγγαίου στη μάχη της φωτιάς στη Θάσο

Και ο δήμος Παγγαίου στη μάχη της φωτιάς στη Θάσο

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Παγγαίου στο κάλεσμα της γειτονικής μας Θάσου, από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο και οχήματα του Δήμου Παγγαίου βρέθηκαν στη Θάσο.

dscn1404-3Χτες το πρωί (10/9) και ώρα 9,30 π.μ. ο υπεύθυνος έκτακτων αναγκών Κωνσταντίνος Τσάκαλος μετά από εντολή του Δημάρχου Φιλ. Αναστασιάδη, με τρία οχήματα, μία υδροφόρα και το αποφρακτικό όχημα του δήμου γεμάτα νερό και τρεις οδηγούς από τον δήμο Παγγαίου βρέθηκαν στη Θάσο από την πρώτη στιγμή να συνδράμουν.

Όπως μας είπε ο κος Τσάκαλος το κάλεσμα από τον Δήμο Θάσου για συνδρομή στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης στη μεγάλη φωτιά της Θάσου ήρθε πολύ νωρίς το πρωί (γύρω στις 6 π.μ) του Σαββάτου και η ανταπόκριση του Δήμου ήταν άμεση. Το ένα όχημα του Δήμου Παγγαίου ανέλαβε καθήκοντα στο μέτωπο στο Ραχώνι και το δεύτερο όχημα του δήμου μας δούλεψε στο μέτωπο του Σωτήρος. Τα καθήκοντα τους ήταν να μεταφέρουν νερό και να τροφοδοτούν τα 4χ4 τα οποία ή έδιναν μάχη στα δύσβατα σημεία ή μετέφεραν νερό στα πυροσβεστικά οχήματα.

Μιλώντας με τον κ. Τσάκαλο μας περιέγραψε την κατάσταση και την χαρακτήρισε χαοτική και μίλησε για βιβλική καταστροφή με καμένα σπίτια, αποθήκες, Ελαιόδεντρα και εξέφρασε τον φόβο ότι η φωτιά δύσκολα θα σβήσει.

Το κλιμάκιο και τα οχήματα επέστρεψαν στον Δήμο Παγγαίου περίπου στις 9 το βράδυ Σαββάτου. Και όπως μας είπε ο κ Τσάκαλος αν τους ζητηθεί θα είναι έτοιμα να μεταβούν και πάλι στη Θάσο.

Εδώ να τονίσουμε και την άμεση ανταπόκριση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ελευθερούπολης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή με οχήματα και πυροσβέστες στη Θάσο.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
3,942 προβολές
X
+