Ένα ακόμα πρόστιμο έφτασε στον Δήμο Παγγαίου , που αποδεικνύει από μεριάς της διοίκησης Αναστασιάδη την έλλειψη οικολογικής, περιβαλλοντικής συνείδησης και την έλλειψη σεβασμού στον Δημότη, όσον αφορά την υγεία του, αλλά και το χρήμα του δλδ το δημοτικό χρήμα.
Μια διοίκηση που πολλάκις έχει αποδειχθεί του φαίνεσθαι και όχι ουσίας. Μια διοίκηση των social media που το μόνο που φροντίζει να ανεβάζει ωραίες παραπλανητικές φωτογραφίες γεμάτες ψέματα με σκοπό να εντυπωσιάσει ψευδώς τους δημότες.
Για τα σκουπίδια, τις χωματερές, τις φωτιές σε αυτές, τα χιλιάδες € πρόστιμα που έχει πληρώσει ο Δήμος Παγγαίου έχουμε γράψει επανειλημμένος,  όπως  ΕΔΩ.

Το νέο πρόστιμο που επέβαλε το τμήμα περιβάλλοντος της ΠΕ Καβάλας αφορά την ανεξέλεγκτη διαχείριση αποβλήτων σε περιοχή του Ελαιοχωρίου., όπου όπως η υπηρεσία αναφέρει: Ότι από τον δήμο Παγγαίου είχαν διενεργηθεί εργασίες ισοπέδωσης σε έκταση με απορριφθέντα γεωργικά απόβλητα με αποτέλεσμα άλλα να ταφούν και άλλα να καταλήξουν εντός κοίτης ρέματος με συνέπεια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση του Ελαιοχωρίου  είναι φανερό ότι ο έγιναν τσακωτοί (εξου και το πρόστιμο) που ισοπέδωναν την έκταση για να ταφούν τα απόβλητα και ότι τα πέταγαν στη κοίτη του ρέματος αδιαφορώντας για τις υγειονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες. 
Το μόνο που τους αρκεί είναι να βγάζουν  σωστές φωτογραφίες (πριν και μετά) ΄για τις αναρτήσεις τους στα social media και με μεγάλη ευκολία κάποιοι να διοχετεύουν στον τύπο ψευδώς για καθάρισμα και έργο αντί για ενταφιασμό…….  

Είναι η ίδια περίπτωση όπως τότε με την φωτιά στον σκουπιδότοπο στη Νικήσιανη/Γεωργιανή , που εμείς οι δημότες την βλέπαμε να καίει επί  τρείς ολόκληρες μέρες, αλλά την ίδια ώρα βλέπαμε και ακούγαμε τον τοπικό  αντιδήμαρχο εκπρόσωπο του δήμου  στα Μ.Μ.Ε. να ψεύδεται και να λέει ότι η φωτιά έσβησε σε 2,5 ώρες και ότι είχε κάψει μόνο  κάτι κλαδιά , όταν στην πραγματικότητα έκαιγε επί τρεις μέρες Πλαστικά, λάστιχα, χρώματα, στρώματα, πλαστικά έπιπλα, γεωργικά απόβλητα, φυτοφάρμακα και άλλα τοξικά υλικά, που μάλιστα στο τέλος ενταφιάστηκαν τα καμένα ή μη  υπολείμματα. Διαβάστε τα ψέμα τους ΕΔΩ 

Και εσύ δημότη πας απλόχερα τους κάνεις like και τους δίνεις τον σταυρό σου, όταν εκείνη σε κοροϊδεύουν, υποβαθμίζουν το περιβάλλον, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών σου και την δική σου. 

Και να μην μιλήσουμε για τα χρήματα του ταμείου του δήμου, δηλαδή τα χρήματα σου που αντί να πάνε σε έργα βελτίωσης, πάνε στα πρόστιμα για τα “έργα” ή μη έργα της διοίκησης, “έργα” που όπως είπαμε υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών σου και την δική σου. Διαβάστε ΕΔΩ για το προηγούμενο μπουγιουρντί των 8.000€  που επιβλήθηκε  στον Δήμο Παγγαίου.

Όσο για το νέο πρόστιμο  που είναι “μόνο” 1.500€ , πρόστιμο που χαρακτηρίστηκε από κάποιους κύκλους χαμηλό ως αστείο, αφού μιλάμε για υποβάθμιση του περιβάλλοντος.  Σκέψου δημότη εσύ αν πιαστείς χωρίς μάσκα ή όρθιος 500€ το πρόστιμο……. πάντα για το καλό σου αδερφέ, ατομική ευθύνη.
Γιατί η συλλογική ευθύνη του δήμου άστο αποτιμάτε………

 

3
2
X
+
error: Content is protected !!