Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα ?

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας ή καλλίτερα έχουμε πάθει τενοντίτιδα από το να γράφουμε συνέχεια για την περιβαλλοντική και οικολογική απάθεια της διοίκησης του Φιλ. Αναστασιάδη.

Πόσες φορές έχουμε γράψει για τις παράνομες χωματερές που υπάρχουν, και νέες που ξεφυτρώνουν και “συμπωματικά” σχεδόν όλες καταλήγουν στο τέλος να παίρνουν φωτιά !!!!!!!

Αλήθεια πόσο βολικό! Δεν χρειάζεται να μετακινήσεις τα απόβλητα, μετά τα καμένα τα σκεπάζεις με λίγο χώμα κοτσάρεις και μια ταμπέλα απαγορεύεται η ρίψης σκουπιδιών, αντικειμένων και μπάζων και τελείωσες και πας παρακάτω για νέα….. Χωρίς να σε ενδιαφέρει αν όσο έκαιγε (και συνήθως και για μέρες μετά) διοξίνες και τοξικό νέφος σχηματίζονται πάνω από την περιοχή ή άν καταλήγουν σε κάποιο ρέμα και στον υδροφόρο ορίζοντα. Αρκεί να μην φαίνονται…….

Αλλά έλα που καμιά φορά σε πιάνουν στα πράσα όπως έγινε στην περίπτωση του Ελαιοχωρίου, όταν η διοίκηση μίλαγε για άμεσο και υπέροχο καθαρισμό αλλά……. περιφέρεια είχε άλλη άποψη.

Και βέβαια αυτό δεν ήταν το πρώτο πρόστιμο αφού και άλλα έχουν επιβληθεί στην διοίκηση Αναστασιάδη διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Μας κατηγόρησαν για εμπάθεια όταν είχαμε γράψει τότε ότι το έγκλημα είναι οργανωμένο ΕΔΩ

Αλλά το μεγαλύτερο έγκλημα έγινε στη Γεωργιανή Νικήσιανης όταν η φωτιά έκαιγε τοξικά και άλλα απόβλητα επί μέρες αλλά ο τοπικός αντιδήμαρχος της διοίκησης Αναστασιάδη έλεγε στην τηλεόραση ότι η φωτιά έκαιγε για 2 ώριτσες και έκαψε κάτι κλαδιά. ΕΔΩ. Και πάλι όλα τα καμένα σκεπάστηκαν και εκεί.

Μάλιστα στο ίδιο σημείο τους επόμενους μήνες δημιουργήθηκε και νέα μεγάλη παράνομη χωματερή, αλλά μετά από δημοσιεύματα μας και καταγγελίες κάποιων στις αρχές ευτυχώς δεν κάηκε αλλά απομακρύνθηκαν κάποια απόβλητα και τα υπόλοιπα ΞΑΝΑ σκεπάστηκαν

Και κλείνω την εισαγωγή μου με μια παρατήρηση, μιας “ σύμπτωσης” από τα άρθρα πιο πάνω φαίνεται ότι όλες οι φωτιές “τυχαία” πιάνουν πάντα στα τέλη Γενάρη όπως και η νέα φωτιά που εκδηλώθηκε προχτές στο Οφρύνιο.

Σχετικά πολλά για την φωτιά δεν γνωρίζουμε γιατί κανείς δεν μας ειδοποίησε να πάμε και δεν διαβάσαμε πουθενά τίποτα στον τοπικό τύπο, τυχαίο; Και μάλλον δεν θα μαθαίναμε τίποτα αν δεν λαμβάναμε την πιο κάτω επιστολή.

Και για αυτό θα αφήσουμε την επιστολή να σας τα πει ΌΛΑ για την φωτιά που από ότι φαίνεται καίει ακόμα.

Επιστολή στον Δήμαρχο Παγγαίου, κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, απέστειλε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Οφρυνίου – Ορφανίου – Κάριανης “Παραλία” σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στην παράνομη χωματερή στην περιοχή του Οφρυνίου και από την οποία υπήρξε τοξικό νέφος στην περιοχή.

“Κύριε Δήμαρχε,

Εκδηλώθηκε (προχθές;) πυρκαγιά στην παράνομη ανεξέλεγκτη χωματερή του Οφρυνίου (δίπλα στο «Αβανα»), η οποία απέχει μόλις 400 μ από κατοικημένη περιοχή.
Στον ενλόγω παράνομο σκουπιδότοπο, πετάνε συνήθως άδειες συσκευασίες φυτοφαρμάκων, κουβάδες από μπογιές, πλαστικά τελάρα, λάστιχα αυτοκινήτων και άλλα μπάζα, τα οποία όταν καίγονται είναι γνωστό ότι εκλύουν εξαιρετικά τοξικές και καρκινογόνες ουσίες (διοξίνες).

Από την πρώτη στιγμή της φωτιάς, τα τοξικά καυσαέρια κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της παραλίας Οφρυνίου και Ορφανίου, γεμίζοντας τους οικισμούς με αιθαλομίχλη, προκαλώντας έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά και αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους, που κλείστηκαν στα σπίτια τους.

Επειδή σας είναι γνωστό ότι οι χωματερές αυτές στην Ελλάδα έπρεπε να είχαν κλείσει από το 2008 αλλά και ότι τα τελευταία επτά χρόνια η χώρα έχει πληρώσει 59 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα για τη συνεχιζόμενη παρανομία

Σας ζητούμε:

α. Να παρέμβετε αμέσως για την κατάσβεση της ρυπογόνας-τοξικών καυσαερίων πυρκαγιάς στη χωματερή Οφρυνίου.

β. Να κάνετε επειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να κλείσει η χωματερή και να αποκατασταθεί το εκεί περιβάλλον.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, το ταχύτερο δυνατό, για τις σχετικές ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας.

Με εκτίμηση

για το Δ/κό Συμβούλιο του Συλλόγου μας

Ο Πρόεδρος                                   Η Γεν. Γραμματέας
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ       ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ” 

Υ.Γ.

Ο φτωχός το πνεύματι λαός λέει: Παλιά μου τέχνη κόσκινο…..

57
1
X
+
error: Content is protected !!