Και νέα αναβολή στη δίκη Ξουλόγη για το Αρσενικό της Νικήσιανης

Αναβολή ζήτησε και πήρε ο Βασίλης Ξουλόγης για μια ακόμα φορά για την δίκη του Αρσενικού.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στο μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας δύο δίκες με κατηγορούμενο τον Βασίλη Ξουλόγη και αφορούσαν και οι δύο την υπόθεση του Αρσενικού της Νικήσιανης. Και οι δύο δίκες ήταν από αναβολή από το 2015.

Η πρώτη αφορούσε την μηνυτήρια αναφορά του τότε προέδρου του Δημοτικού Σχολείου Νικήσιανης Φ. Σοφτά που είχε κατατεθεί στις 2 Οκτωβρίου 2013 και η κατηγορία για τον Βασίλη Ξουλόγη ήταν  “Έκθεση δημοτών σε κίνδυνο κατά εξακολούθηση”  με μάρτυρες τον Προϊστάμενο της διεύθυνσης υγείας Χρ. Παπαδόπουλο, και το τότε μέλος της Δ.Ε.Υ.Α.Π. και δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου Χρ. Μποσμπότη.

Η δεύτερη αφορούσε μηνυτήρια αναφορά του τότε (2013) δημοτικού συμβούλου Παγγαίου αλλά και Πρώην Δημάρχου Παγγαίου  Παράσχου Σιμούδη  που κατατέθηκε τον Μάϊο 2013 γιατί παρά την επίσημη απαγόρευσή της πόσης και χρήσης του νερού των περιοχών  της Νικήσιανης, Γεωργιανής και Αγ. Χριστοφόρου από την Δ. Υγείας και την περιφέρεια, ο Βασίλης Ξουλόγης μέσω των Μ.Μ.Ε. προέτρεπε του κατοίκους της περιοχής να καταναλώνουν ΑΦΟΒΑ το νερό.

Ο Βασίλης Ξουλόγης για να πάρει σήμερα αναβολή επικαλέστηκε  ότι δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί για τις σημερινές δίκες γιατί όπως πίστευε θα εκπροσωπείτο από την νομική υπηρεσία του Δήμου πράγμα που δεν έγινε αφού πριν μερικές μέρες δεν έγινε δεκτό το αίτημα του στην οικονομική επιτροπή του Δήμου για νομική κάλυψη.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη Απαγόρευση της κατανάλωσης του νερού είχε γίνει στις 8-5-2013 και είχε διάρκεια 11 μήνες  δηλαδή μέχρι τον Απρίλιο του 2014 (λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές), ακολούθησε και μια Δεύτερη στους πρώτους μήνες της διοίκησης του Φίλιππου Αναστασιάδη που οδήγησε στο μεγάλο έργο νέας Γεώτρησης και της μεταφοράς Νερού από την Καρακάξα στις δεξαμενές της Νικήσιανης (έργο πρόταση από το 2011) που είχε αρνηθεί ο κ. Ξουλόγης να υλοποιήσει. Το έργο που υλοποιήθηκε από τον κ Αναστασιάδη και  είχε προταθεί από το 2011 από τον Παράσχο Σιμούδη και την Παράταξη Χρυσανίδη έφερε οριστική λύση στο πρόβλημα της περιοχής άλλα επειδή είναι γεώτρηση ο κ Αναστασιάδης έχει δηλώσει ότι ακόμα επεξεργάζονται μελέτη για καλύτερη και μόνιμη λύση.

Η δίκη ορίστηκε για τις 22/2/2017

 

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
1,796 προβολές
X
+