Και καταδικαστικές αποφάσεις για τις Ομπρέλες στον Αιγιαλό.

Και καταδικαστικές αποφάσεις για τις Ομπρέλες στον Αιγιαλό.

Κάποιοι νομίζουν ότι η υπόθεση της απομάκρυνσης των μόνιμων ομπρελών από την διοίκηση του Δήμου Παγγαίου δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι της Γάτας και το ποντίκι.

DSC_5020bc2Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να επανατοποθετούν τις ομπρέλες τους μαζί με τα τραπεζοκαθίσματα και τις ξαπλώστρες τους μόλις τα συνεργεία του δήμου απομακρύνονται. Από την μεριά της διοίκησης έχει γίνει πλέον σαφές ότι το φαινόμενο θα παταχθεί και ο αιγιαλός θα παραδοθεί ελεύθερος σε όλους τους δημότες.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο δήμος Παγγαίου με τα συνεργεία του στη Ν. Πέραμο, στη Ν. Ηρακλείτσα και επανειλημμένως  στη παραλία Οφρυνίου από την μία μεριά απομάκρυναν τις μόνιμες καρέκλες και συμπράγκαλα από τις παραλίες αλλά και από την άλλη μεριά ενημέρωναν του παραθεριστές για το παράνομο των πράξεων τους. Ο δήμος που στην πραγματικότητα το μόνο που θέλει είναι το αυτονόητο δηλαδή την εφαρμογή του νόμου και την ισονομία μεταξύ των δημοτών και στο δικαίωμα της ίσης χρήσης αιγιαλού από όλους, έχει διαμηνύσει ότι θα εφαρμόσει τον νόμο και θα συνεχίσει με την απομάκρυνση των ομπρελών.

Αυτοί που συμμορφώθηκαν αρκετοί αλλά αρκετοί είναι και οι “έξυπνοι” οι “υπεράνω του νόμου” που ξανά τοποθέτησαν τα συμπράγκαλα τους ως καλοί “ιδιοκτήτες” του αιγιαλού.

Αλλά για να δούμε κατά πόσο αυτοί οι κύριοι “έξυπνοι” είναι όντως “υπεράνω του νόμου” και για να δούμε τι προβλέπει ο νόμος για αυτούς και τι υπάρχει πέρα από την μέθοδο που έχει διαλέξει η διοίκηση του δήμου μέχρι σήμερα.

Εισαγγελία και καταδίκες παραβατών

Πέρα λοιπόν από το Δήμο υπάρχει και η εισαγγελία Καβάλας η οποία έχει ενημερωθεί ήδη από τον δήμο και έχει εγκρίνει τις ενέργειες του (ο λόγος παρουσίας αστυνομίας κατά την απομάκρυνση) και όπως είναι γνωστό ήδη υπάρχει καταγγελία (μηνυτήρια αναφορά) ιδιώτη στην εισαγγελία Καβάλας άρα αν δεν υπάρξει λύση με τον ήπιο τρόπο επέμβασης της διοίκησης τότε θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση.
Και για να δούμε τι σημαίνει αυτό στη πράξη:

Σήμερα μέσα από το paggaionet αποκαλύπτουμε ότι λιγότερο από 3 χρόνια πριν (Νοέμβριος του 2013) το τριμελές πρωτοδικείο Καβάλας επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους και δικαστικά έξοδα 200€  (στον καθένα) σε 8 άτομα που είχαν κατηγορηθεί για μόνιμη εγκατάσταση ομπρέλας σε παραλίες της Νέας Πέραμου που ακόμα και σήμερα ο δήμος Παγγαίου απομάκρυνε ομπρέλες.

p7β

Λοιπόν καλό θα ήταν οι επίδοξοι “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” και όλοι αυτοί που τόσα χρόνια αδικούν συνδημότες μας αλλά και τόσες μέρες βρίζουν αντιδημάρχους, εργάτες του δήμου, δημοσιογράφους να ξέρουν ότι ο νόμος έχει προβλέψει για αυτούς και καλό είναι να διαβάσουν τα παρακάτω.

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p7

p8

p9

p10

p11

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
3,482 προβολές
X
+