Και η ΔΕΥΑ Παγγαίου στην θύελλα των διώξεων για τα δίμηνα.

Στις διωκτικές αρχές της Καβάλας οδηγήθηκαν οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑ Παγγαίου και παρέλαβαν το κατηγορητήριο που αφορά παράνομες προσλήψεις Διμηνιτών. Η υπόθεση είναι όμοια με την υπόθεση των 56 δημοτικών συμβούλων και προέκυψε μετά την σχιζοφρενική καταγγελία του Βασίλη Ξουλόγη που έχει φέρει και τον ίδιο στην θέση  του κατηγορούμενου. Η νέα υπόθεση διώξεων στη ΔΕΥΑ Παγγαίου αφορά περίπου 80 άτομα διοικήσεων και παραγόντων της ΔΕΥΑ και το καταλογισμένο ποσόν και εδώ φτάνει τα 1.600.000.
Συνολικά πάνω από 110 άτομα (από αυτούς 56 δημοτικοί σύμβουλοι) έχουν βρεθεί στη θέση των κατηγορούμενων μετά την απαράδεκτη δίωξη του Βασ. Ξουλόγη για πρακτικές προσλήψεις που και ο ίδιος εφάρμοζε επί διοίκηση του.
Θυμίζουμε ότι ο Βασ. Ξουλόγης εκτός της θέσης του κατηγορούμενου για τα δίμηνα (αποτέλεσμα δικής του καταγγελίας) έχει να εκτίσει και δύο παύσεις (αργίες) που του έχουν επιβληθεί, η μία αφορά την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για την υπόθεση του Αρσενικού της Νικήσιανης. Όπως είναι γνωστό ο Βασίλης Ξουλόγης όταν ήταν δήμαρχος παρότι υπήρχε απαγόρευση από την διεύθυνση υγείας για την κατανάλωση και οικιακή χρήση του καρκινογόνου νερού με υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό παρότρυνε παιδιά και κατοίκους να το καταναλώνουν.
Η δεύτερη αφορά ποινή Αργίας τριών μηνών από την υπόθεση του κάμπινγκ της Τούζλας, αλλά έχει προσφύγει στο ΣΤΕ και ακόμα δεν έχει βγει η απόφαση.

Ανησυχία και αβεβαιότητα για τους 56 δημοτικούς συμβούλους. 

Όσο για την έκβαση της υπόθεσης των 56 δημοτικών συμβούλων για τα δίμηνα και για νομοθετική ρύθμιση τα πράγματα δεν δείχνουν ρόδινα και όπως διαμήνυσε ο δημοτικός σύμβουλος αλλά και γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καβάλας Θόδωρος Μπόνος στη τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημ. συμβουλίου Παγγαίου “Να μην εφησυχάζουμε για τα δίμηνα” δίνοντας την εντύπωση “αρνητικών” πληροφοριών από την Αθήνα και την κυβέρνηση.

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του καλοκαιριού και της δίκης του Σεπτεμβρίου και έχουν ήδη περάσει τρεις ολόκληροι μήνες από την διεξαγωγή του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου με μόνο θέμα τις δίωξης των διμήνων με την παρουσία τριών τοπικών βουλευτών, θυμίζουμε σε εκείνο το συμβούλιο ο βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε αποκαλύψει ότι υπεύθυνη για την μη κατάθεση της ρύθμισης στη Βουλή είναι η Ν. Δημοκρατία αφού στους κόλπους της δεν υπάρχει καθολική συναίνεση επί του θέματος, Ο Ν. Παναγιωτόπουλος μετά το Πάσχα με δηλώσεις του ΕΔΩ αλλά και σε μεταγενέστερες δηλώσεις του, ο βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας δηλώνει αδυναμία του και ότι η κατάθεση της ρύθμισης και επίλυση του προβλήματος βρίσκεται στη πλάτη των Καβαλιωτών Βουλευτών του ΣΥΡΙζΑ.

Και με όλα αυτά να συμβαίνουν και με 56 δημοτικούς συμβούλους στα πρόθυρα καταδίκης και καταλογισμού 1.600.000€ που πιθανή καταδίκη τους θα τους καταστήσει έκπτωτους θα βάλει λουκέτο στον Δήμο Παγγαίου, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι Παγγαίου (και κατηγορούμενοι) με την ευλογία του προεδρείου του δ. συμβουλίου και του δημάρχου θέλουν να κηρύξουν τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανεπιθύμητους στον Δήμο Παγγαίου και ακόμα περισσότερο κάποιοι ανεγκέφαλοι προτρέπουν τους δημότες να πάνε να κάψουν τα αυτοκίνητα τους, τα σπίτια τους κλπ. Ποίος ξέρει; Ίσως εκεί στο δήμο ΝΑ ξέρουν καλύτερα και την λύση στα προβλήματα του δήμου και της ΔΕΥΑ να την βρει και να την φέρει η Φελίσια…..

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,657 προβολές
X
+