Και εγένετο Φεστιβάλ Ανακτορούπολης

Λ.Μ Ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας έφεραν εδώ, που ξεκίνησαν αυτό το φεστιβάλ, που θα προχωρήσει και θα γίνει χαμός, είναι το μέρος τόσο εξαιρετικό που εκ των πραγμάτων, εκ των προτέρων η επιτυχία είναι  ήδη προδιεγραμμένη.  Είπε Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κλείνοντας χτες την συναυλία.

Είναι δυνατόν κάποιος από εμάς που έζησε χτες την πολύ όμορφη βραδιά να μην συμφωνήσει;
DSC_5221b
Είναι δυνατόν να μην ευχαριστήσουμε και εμείς τους ανθρώπους που έφεραν και εμάς χτες στα Κάστρα της Ν. Περάμου. Να μην ευχαριστίσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους του Δήμου: Τον δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, αιρετούς, τοπικούς παράγοντες, εργάτες του δήμου που για μήνες οργάνωναν αλλά και για τις μέρες που κάτω από τον καυτό ήλιο έτρεξαν και μόχθησαν για να έχουμε δύο φανταστικές βραδιές στην Ανακτορούπολη Ν. Περάμου  κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Είναι δυνατόν πέρα από αυτούς που προαναφέραμε να μην δώσουμε τα ιδιαίτερα εύσημα σε κάποιους; Και επιτρέψτε μας να ξεχωρίσουμε κάποιους που κατά την ταπεινή μας γνώμη εδώ και μήνες (ίσως και χρόνια) το οραματίστηκαν, το πίστεψαν, το πάλεψαν και στο τέλος  ξεκίνησαν αυτό το φεστιβάλ 

Το οραματίστηκαν πολλοί ….αλλά θα είναι άδικο να μην αναφέρουμε μερικά ονόματα. Ο Λαυρέντης είπε το μέρος είναι τόσο εξαιρετικό και πως είναι δυνατόν στο μυαλό μας να μην έρθουν:

Χρήστος Μποσμπότης αντιδήμαρχος Πολιτισμού που μαζί με τον Δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη, εκστασιασμένοι  από την ομορφιά  της φρέσκο αναστηλωμένης Ανακτορούπολης μοιράστηκαν το ίδιο όραμα και πήραν την μεγάλη απόφαση για το όλο εγχείρημα του Φεστιβάλ Ανακτορούπολης.

Και έτσι ο Χρ. Μποσμπότης αμέσως μετά την επιτυχία της “εμπορικής” Λευκής Νύχτας που διοργάνωσε και καθιέρωσε τον  Μάιο στην Ελευθερούπολη, έπεσε με τα μούτρα για την οργάνωση, υλοποίηση και την καθιέρωση ενός ποιοτικού Φεστιβάλ, αυτού της Ανακτορούπολης, ήταν ο άνθρωπος που σκεφτόταν και μεριμνούσε εδώ και μήνες για  το πιο μεγάλο ως την πιο μικρή λεπτομέρεια και μια που μιλάμε για μουσική να πούμε λοιπόν ότι ο Χρ.Μποσμπότης σαν καλός ενορχηστρωτής μαζί με τον μαέστρο (Φιλ. Αναστασιάδη) ενορχήστρωσαν και διεύθυναν ένα σπουδαίο γκρούπ ανθρώπων της διοίκησης και του Δήμου στην επιτυχία.

Μερικά ακόμα ονόματα αυτού του υπέροχου γκρούπ  ρισκάροντας να αφήσω μερικά έξω: Πάρης Γρηγοριάδης, Χάρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Αρσενούδης και άλλους αιρετούς, τους δεκάδες “ανώνυμους”  εργάτες του Δήμου, ηλεκτρολόγους, ανθρώπους της Δ.Ε.Υ.ΑΠ., τους ανώνυμους και αθέατους εθελοντές και άλλους πολλούς. Αλλά να μην ξεχνάμε τον Μάκη Ζουμπλιό πρόεδρο του τοπικού της Ν. Περάμου, λάτρεις του τόπου του, λάτρεις της Ανακτορούπολης που έχει τρέξει σαν τρελός για την ανάδειξή της. Πως να μην θυμηθείς τον Μάκη που χρόνια τώρα μας έλεγε  “φανταστείτε τι μπορούμε να κάνουμε και τι μπορούμε να στίσουμε εδώ μέσα”.

Το πίστεψαν! 14051782_1245124735511989_7509830557648653355_nΠρώτος που το πίστεψε ήταν ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης που απλόχερα προσέφερε ότι χρειάστηκε για την επιτυχία. Δεν θα μπορούσα να διατυπώσω καλλίτερα την συμβολή του Δήμαρχου από ότι έκανε πριν λίγο στην σελίδα του ο Χρ. Μποσμπότης που έγραψε:

Η αποφασιστικότητα του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη είναι παροιμιώδης. Ήταν ο πρώτος που πίστεψε ότι μπορεί να γίνει η συναυλία στο συγκεκριμένο σημείο του κάστρου, την στιγμή που εμείς βλέπαμε μπροστά μας ανυπέρβλητα εμπόδια, αυτή η αποφασιστικότητα ήταν αυτό που μας έδωσε δύναμη με αποτέλεσμα να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια!!!

Ένα τέτοιο εγχείρημα ρίσκου βέβαια χρειάζεται χρήμα και επενδυτή και να λοιπόν που και ο πρόεδρος της Μονομετοχικής Α.Ε. Δημήτηρης Κουτούλας πίστεψε και πλήρωσε. Το χτεσινό sold out και η χθεσινή Λαοθάλασσα πρέπει να τον γέμισε ικανοποίηση και δικαίωση που πίστεψε σε όλο το εγχείρημα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί χωρίς την άδεια και στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου και προσωπικά της προϊσταμένης εφόρου Σταυρούλας Δαδάκη που πίστεψε, εμπιστεύθηκε και παραχώρησε τον χώρο στον Δήμο και με την στήριξη της τίποτα από τα πιο πάνω δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.

Και τέλος κλείνοντας να πούμε ένα ευχαριστώ στις χιλιάδες κόσμου που ανέβηκαν στο Κάστρο και τις δύο βραδιές και με αυτό το τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία και καθιέρωση του Φεστιβάλ Ανακτορούπολης Ν. Περάμου.
Και βέβαια θα ήμασταν αγενής αν δεν πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους καλλιτέχνες και της Παρασκευής τους “Παγγαιορείτες” αλλά και στον Γιάννη Κότσιρα και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε καταπληκτική και σοφή επιλογή για την Παρθενική του φεστιβάλ της Ανακτορούπολης.

Ραντεβού του χρόνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,866 προβολές
X
+