Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων ετοιμάζει μονάδα του Δ΄Σ.Σ στην Ξάνθη

Ο χώρος που έχει επιλέγει είναι στον Δήμο Τοπείρου δίπλα στον παράλιο οικισμό του Δασοχωρίου στις εγκαταστάσεις της πρώην “Φωνή της Αμερικής”.

xantΑνακλήθηκαν άδειες και επέστρεψε όλη η δύναμη κύριας μονάδας μηχανικού στην Ζώνη Ευθύνης του Δ΄Σ.Σ. για να προετοιμαστούν επιχειρησιακά στις εντολές που πήραν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων. 

Έκταση που στο σύνολό της είναι μεγαλύτερη των 2.500 στρ. με πολύ καλή οδική πρόσβαση, καλές υποδομές σε ηλεκτρικό, νερό και τηλεφωνία, με δικής της παραλία στο Θρακικό Πέλαγος.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, πυρετώδεις οι προετοιμασίες της διοίκησης, των στελεχών και των κληρωτών για να προετοιμάσουν οχήματα και δομικά μηχανήματα που υπάρχουν στην μονάδα που στρατοπεδεύει δίπλα στον Νέστο ποταμό για να ξεκινήσει η “επιχείρηση” από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

 

Υπάρχουν σχετικές κτηριακές εγκαταστάσεις που παλαιότερα στέγαζαν και εξυπηρετούσαν εγκαταστάσεις, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό της πρώην Αμερικανικής Βάσης.

Πληροφορίες του www.ThrakiToday.com θέλουν να γίνεται σχετική διαμόρφωση του χώρου για να “στηθούν” σκηνές και λυόμενα όπως επίσης και εγκαταστάσεις γενικής χρήσης και υγιεινής που θα εξυπηρετήσουν αρκετές δεκάδες εκατοντάδων προσφύγων.

Πάντως σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Τοπείρου το τελευταίο εικοσιτετράωρο και τα ερωτήματα που του θέσαμε για την εγκατάσταση των προσφύγων στον δήμο του δήλωσε παντελή άγνοια λέγοντας πως τον χώρο διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ και η Κυβέρνηση…

ΔΑΣΟΧΩΡΙ

http://www.thrakitoday.com/

 

Facebook Comments
2,248 προβολές
X
+