Ήταν 19/12/2019 όταν είχαν αρχίσει τα έργα αποκατάστασης της ζημιάς στο κοιμητήριο Μυρτοφύτου από την Θεομηνία της 14 Δεκεμβρίου. Τότε ο αντιδήμαρχος Ελευθερών Χρ. Πριονίδης  μας είχε πει “Τα έργα ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν το συντομότερο ανθρωπίνως δυνατόν, λαμβάνοντας βέβαια υπόψιν ότι βρισκόμαστε εμπρός στις Άγιες μέρες. Κάνουμε ένα αγώνα δρόμου για να προλάβουμε τα επόμενα καιρικά φαινόμενα και όπως βλέπετε ξεκινάμε ουσιαστικά από τα θεμέλια και το έργο θα πρέπει να επεκταθεί και πέρα από την ζημιάΕΔΩ.

Έκτοτε πέρασαν οι Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, πέρασε ο χειμώνας , πέρασε το Άγιο Πάσχα και οδεύουμε πλέον για 15 Αυγουστο της Παναγίας. Και το έργο είναι ημιτελές και δυστυχώς η εικόνα που αντικρύζει κάθε Χριστιανός είναι πολύ δυσάρεστη και ενοχλητική.

Από τις φωτογραφίες σίγουρα κάποιος μπορεί να καταλάβει ότι έγινε κάποιο έργο αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε εδώ και 9 μήνες περίπου.

Οι κάτοικοι ανάστατοι πλέον που όλους αυτούς τους μήνες έχουν ακούσει διάφορες δικαιολογίες, με κυριότερη την βροχή, βλέποντας ότι οι μέρες της ανομβρίας τελειώνουν και σύντομα θα έρθει η νέα περίοδος βροχών και ο χειμώνας διαμαρτύρονται έντονα ότι το έργο έχει εγκαταλειφθεί και προειδοποιούν ότι σύντομα η όποια παρέμβαση έχει γίνει μέχρι σήμερα θα είναι μια τρύπα στο νερό.

Πριν λίγες μέρες κάτοικοι της περιοχής με διαμαρτυρίες και αναρτήσεις στα social media προσπαθούν να ανακινήσουν το θέμα ώστε να υπάρξει κάποια παρέμβαση και το έργο ολοκληρωθεί. Στις αναρτήσεις τους πλέον κανείς βλέπει την αγανάκτηση τους και γράφουν σχετικά: Οι ζωντανοί τα λένε πολλά, ίσως…….μπορεί να μην είστε ικανοί για όλα. Η ανικανότητα σας όμως για μια και μόνο μια υποχρέωση σας για κάποιους που έφυγαν από αυτή την ζωή ξεπερνάει κάθε όριο. Αποτέλεσμα μετά από μήνες των ανεύθυνο/υπεύθυνων !! Νεκροταφεία Μυρτοφύτου.

Ο αρχηγός της παράταξης Σωστή επιλογή Δημήτρης Μπαταλογιάννης. έγραψε προχτές στην σελίδα του σχετικά με την υπόθεση:

3 φορές πήρα τηλέφωνο τον κ. Δήμαρχο για το συγκεκριμένο πολύ ευαίσθητο πρόβλημα και του είπα να δώσει άμεσα λύση. Τον Μάρτιο το έθεσα σαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και με διαδικασία κατεπείγοντος του ζητησα να στείλει άμεσα φορτηγά για να γίνει επιχωματωση. Μου απάντησε ότι λόγω βροχών είναι αδύνατον να γίνει αυτό άμεσα και μόλις σταματήσει να βρέχει θα το τακτοποιήσω. Από τότε πέρασαν 5 μήνες και δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Πληροφορίες μας λένε ότι μετά την κατακραυγή δόθηκαν νέες υποσχέσεις ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα.

0
0
X
+
error: Content is protected !!