Έξαλλη  η  Μυρσίνη Χρυσαφούδη, δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου και πρόεδρος της ΚΕΔΗ Παγγαίου, αλλά και οι κάτοικοι και οι παραθεριστές των περιοχών Οφρυνίου, Ορφανίου και Κάριανης με την κατάσταση μετά από τα δύο πρόσφατα περιστατικά υγείας. 

Τον χειμώνα οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής είναι χωρίς Ιατρική κάλυψη, αλλά το χειρότερο τους καλοκαιρινούς μήνες,  χωρίς γιατρό είναι περίπου 50-60 χιλ. άνθρωποι στην περιοχή της Τούζλας, που τα Σαββατοκύριακα φτάνουν και 100 χιλ  συγκεκριμένα στις παραλίες Οφρυνίου, Ορφανίου και Κάριανης.  Οι μόνιμοι κάτοικοι, οι παραθεριστές ή ο απλός τουρίστας αν έχουν κάποιο ατύχημα μεταφέρονται μόνοι τους στο κοντινότερο ιατρείο που απέχει τουλάχιστον μισή ώρα με το αυτοκίνητο, μας λέει η κα Χρυσαφούδη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νεαρός που τραυματίστηκε σε τροχαίο με τη μηχανή του και αιμόφυρτος έψαχνε γιατρό για τις πρώτες βοήθειες και αναγκάστηκε να καλέσει ιδιώτη.  Αλλά και μια κυρία που μετά από τσίμπημα δράκαινας χρειάστηκε επειγόντως ιατρική βοήθεια την οποία βρήκε σε ακτίνα 40χλμ.

Χωρίς γιατρούς, ασθενοφόρο, ακόμα και χωρίς φαρμακεία τα Σαββατοκύριακα.  

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι και όπως λένε κάνουν την προσευχή τους κάθε πρωί να μην τους συμβεί κάποιο ατύχημα, τονίζει η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ, Μυρσίνη Χρυσαφούδη που κάνει λόγο για κωμικοτραγική κατάσταση και δηλώνει:  Είναι χαρακτηριστικό ό,τι ακόμα και το φαρμακείο δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο καθώς δεν επιτρέπεται από το νόμο όπως λένε οι κάτοικοι. Αν και υπάρχει το πολυδύναμο ιατρείο Παραλίας Οφρυνίου σε έναν όμορφο χώρο ωστόσο δεν υπάρχουν ούτε γιατροί ούτε ασθενοφόρο, όπως ζητούν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της περιοχής επίμονα.

Ακούστε τις δηλώσεις της κα Χρυσαφούδη και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. 

Θυμίζουμε ότι πέρσι “κατόπιν ενέργειων” ΕΔΩ   υπήρξε παρουσία Ιατρού στο  πολυδύναμο ιατρείο Παραλίας Οφρυνίου το δίμηνο από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου. Έκτοτε αγνοείτε ο γιατρός και χωρίς να ανακοινωθεί αν φέτος θα υπάρχει τους αντίστοιχους μήνες γιατρός. Πάντως να τονίσουμε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει ένα καλά εξοπλισμένο πολυδύναμο ιατρείο που εγκαινιάσθηκε τo 2013 και  8 χρόνια (7 χρόνια θητείας  Αναστασιάδη) να παραμένει κλειστό και το 1/3 του Δήμου Παγγαίου να είναι χωρίς Ιατρική περίθαλψή χειμώνα, καλοκαίρι. 

7
2
X
+
error: Content is protected !!