Ο Πρωθυπουργός χτες δήλωσε επίσημα ” Ανοίξαμε” !!

Δεν ξέρω τι ακριβώς ανοίξαμε και σε ποιους. Αλλά στη ζωή μου έμαθα, ότι και να ανοίξεις έχει συνέπειες. Σπίτι ανοίγεις συνέπειες, επιχείρηση ανοίγεις συνέπειες, αγκάλες ανοίγεις συνέπειες, πόδια ανοίγεις συνέπειες, και όταν λέω συνέπειες γενικολογώ, και οι συνέπειες μπορεί να είναι καλές μπορεί να είναι κακές ή και τα δύο μαζί.

Βέβαια τα ίδια ισχύουν και για το κλείσιμο, γενικώς και αυτό έχει τις συνέπειες του. Το κλείσιμο το ζήσαμε και όπως είπαμε οι συνέπειες μπορεί να είναι και τα δύο κακές και καλές.
Λίγο το άγνωστο, λίγο ο φόβος, λίγο η άγνοια, λίγο ο υπέρμετρος ζήλος, λίγο ότι βόλευε άλλες καταστάσεις (αδυναμία δομών υγείας, μια ήδη παραπαίουσα και παραποιούσα οικονομία κλπ) και σίγουρα η πάντα υπερβολή του Έλληνα, έφερε πολύ νωρίς το lock down. Οι συνέπειες ανάμεικτες, καταστροφικές για την οικονομία πολλών επιχειρήσεων συνεπώς ανθρώπων, οικογενειών κλπ Και βέβαια καταστροφική για την εθνική οικονομία.
Θετική συνέπια ότι υπήρξε κάποιος περιορισμός κρουσμάτων, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς όλοι γνωρίζουμε ότι ο κορονοϊός ποτέ δεν ήρθε επιθετικά στην χώρα μας, στα Βαλκάνια, στην περιοχή μας. Οι λόγοι πολλοί και επιδημιολόγοι το μελετούν.

Ας δούμε λοιπόν σήμερα 14 Μαΐου 2020 και λίγες ώρες πριν τις 15η Μαΐου που επίσημα “Ανοίγουμε” με αριθμούς την εικόνα κορονοϊός στην Ελλάδα βάση των στοιχείων του ΕΟΔΥ.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 0 νέοι θάνατοι και συνολικά οι θάνατοι στην χώρα μας από το ξεκίνημα μέχρι σήμερα έφτασαν τους 183.

Από αυτούς οι 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι 127 άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 9 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3121, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες. Τα 694 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1775 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Τέλος 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο χάρτης των κρουσμάτων.

Μετά τα τελευταία κρούσματα που εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές, ο χάρτης έχει αλλάξει, με έξι νομούς να έχουν το δυσάρεστο «προνόμιο» να είναι στην κορυφή. Πρόκειται για τους νομούς Λάρισας, Αργολίδας, Ξάνθης, Καστοριάς, Κοζάνης και το Άγιο Ορός. Σε αυτούς του νομούς αντιστοιχούν πάνω από 50 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Άγιο Όρος και Καστοριά μάλιστα βρίσκονται στη λίστα από τον Μάρτιο. Όσον αφορά στη Λάρισα, η παρουσία στη λίστα οφείλεται κυρίως στον εντοπισμό κρουσμάτων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και τον οικισμό των Ρομά, ενώ για την Αργολίδα λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων σε δομή προσφύγων στο Κρανίδι. Επιβαρυμένες από την πανδημία εμφανίζονται και άλλες 9 περιοχές: Έβρος, Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Εύβοια, Αττική (πλην του δυτικού τομέα), Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθος. Σε αυτές η επίπτωση του κορονοϊού ήταν 10 έως 49 κρούσματα ανά 100.00 πληθυσμού. Πιο χαμηλά και με λιγότερα από 10 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού ακολουθούν Κομοτηνή, Κιλκίς, Δράμα, Σέρρες, Πιερία, Πέλλα, Άρτα, Λευκάδα, Φθιώτιδα, Κόρινθος, Μεσσηνία, Λέσβος και Χίος. Οι τρεις νομοί χωρίς κρούσμα κορονοϊού Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως μετά από όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, τρεις νομοί εξακολουθούν να μην έχουν καταγράψει κάποιο κρούσμα. Αυτοί οι νομοί είναι των Γρεβενών, της Ευρυτανίας και της Φωκίδας. Πηγή: iefimerida.gr.

Στο νομό Καβάλας είχαμε συνολικά 5 κρούσματα και 0 θανάτους.

Αυτή είναι η εικόνα σήμερα όπως μας την παρουσιάζουν……

Όπως γράφω στην αρχή του άρθρου. δεν ξέρω τι ακριβώς ανοίξαμε και σε ποιους. Η σύγχυση είναι μεγάλη άρα ας περιμένουμε μέχρι αύριο για να δούμε σε ποιους και τι ακριβώς ανοίξαμε ώστε να συνεχίσουμε.

0
0
X
+
error: Content is protected !!