Καταγγελίες  για κατασκευή Ιχθυοτροφείου καθώς μονάδας  Μυδοκαλλιέργειας ίσως και εκτροφής Χταποδιών στην περιοχή Κόκκινα μεταξύ Ν. Ηρακλείτσας και Ν. Περάμου  έχουν θορυβήσει τους κατοίκους των περιοχών αυτών, αφού μια ενέργεια τέτοια φοβούνται ότι θα υποβαθμίσει την περιοχή.

Παρόλο ότι η περιοχή  είναι χαρακτηρισμένη Natura 2000 δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται στόχος, παλαιότερα υπήρξαν προσπάθειες για ιχθυοκαλλιέργειες στον κόλπο της Ν. Περάμου.   Μετά τις τελευταίες ντροπολογίες, η περιοχή  έχει γίνει και πάλι στόχος οργανωμένων επιχειρήσεων.  

Η όλη περιοχή που συνδυάζει υπέροχές παραλίες, νησάκια και βουνό. Αποτελεί ένα πόλο για  κλασικό οικογενειακό τουρισμό, καταδυτικό και αναρριχητικό τουρισμό, οργανωμένο επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ψάρεμα. Και με την επικείμενη πώληση/ αξιοποίηση της Αλάνας το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι τέτοιου είδους εγκαταστάσεις.

Ο Σύλλογος Αλιέων του Δήμου Παγγαίου  καταγγέλλει ότι αυτές οι μονάδες και όλες εν γένει τέτοιες μονάδες  θα υποβαθμίσουν τον τόπο μας Τουριστικά και καλούν τους κατοίκους και όλους τους  Συλλόγους να αναλάβουν δράση ούτως ώστε να αποφευχθεί μια τέτοια απόφαση και να αλλάξει ο Νόμος τουλάχιστον για την περιοχή Ελευθερων και Νέας Ηρακλιτσας όπου είναι χαρακτηρισμένοι Natura 2000..!! Τα αποτελέσματα για το μέλλον του τόπου και ειδικότερα για τον Τουρισμό θα είναι ολέθρια!!

Επίσης  ο Σύλλογος Αλιέων του Δήμου Παγγαίου ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε τον Δήμαρχο Φιλ. Αναστασιάδη  ο οποίος τους δήλωσε άγνοια, και τους παρέπεμψε να μιλήσουν σχετικά με την Γραμματεία του Δήμου.

0
0
X
+
error: Content is protected !!