Θρίλερ με λεωφορείο Μεταναστών στο Ν. Καβάλας

Τέλος στο θρίλερ με το λεωφορείο με τους 64 πρόσφυγες που εχτές ως γνωστόν δεν έγινε δεκτό ούτε στο εκθεσιακό κέντρο Ν. Καρβάλης, που και εκεί αντιμετώπιζαν πρόβλημα αφού ήδη με υγειονομικό όριο τους 800 το είχαν υπερκαλύψει αφού ήδη είχαν μεταφερθεί 850 πρόσφυγες. 

Το λεωφορείο ξεκίνησε χτες λίγο μετά τις 11 το βράδυ από το Κλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης, το οποίο με τα μέσα και τις υποδομές που διαθέτει αλλά και μετά από υπόδειξη του Νομίατρου μπορεί φιλοξενήσει 195 με 200 άτομα και από εχτές φιλοξενεί 208 άτομα άρα ήταν αδύνατον να κρατήσει τους επιπλέον 64. 

Μετά την άρνηση του εκθεσιακού με εντολή της αστυνομικής διεύθυνσης το λεωφορείο οδηγήθηκε σε χώρο στάθμευσης στη Ν. Καρβάλη για να διανυκτερεύσουν. 

Μετά από 3 ώρες παραμονής εκεί και μετά από πολύ εκνευρισμό και διαμαρτυρίες και την απαίτηση των προσφύγων να τους οδηγήσουν μέσα στη νύχτα στα σύνορα το λεωφορείο ξεκίνησε και πάλι και μετά από νέα συνεννόηση και διαβούλευση με τις αστυνομικές αρχές τελικά το λεωφορείο οδηγήθηκε σε χώρο στάθμευσης κοντά στα διόδια της Μουσθένης όπου και διανυκτέρευσε.


Η συνέχεια στο ρεπορτάζ  που ακολουθεί.

     

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,066 προβολές
X
+