Θολό ως ομιχλώδες το τοπίο για τους κατηγορούμενους δημοτικούς συμβούλους Παγγαίου.

Δεν είναι ούτε 15 μέρες που ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Παναγιωτόπουλος μίλαγε για την αναγκαιότητα της άμεσης επίλυσης του προβλήματος των Διμηνιτών στο Δήμο Παγγαίου που μετά την παράλογη καταγγελία Ξουλόγη έχει φέρει 56 δημοτικούς συμβούλους μεταξύ αυτών και 5 πρώην και νυν δημάρχους στο ειδώλιο των κατηγορημένων με άμεσο κίνδυνο του καταλογισμού της συνολικής δαπάνης για τα επίδικα δίμηνα και δέσμευση περιουσιών.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην τελευταία του συνέντευξη τύπου ΕΔΩ μίλαγε για ενέργειες του και θετικές εξελίξεις ακριβώς μετά το Πάσχα αλλά νέα γεγονότα καθιστούν το πεδίο στην υπόθεση των διμήνων θολό ως ομιχλώδες αφού μέρα με την μέρα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και ότι η ατολμία και οι παλινωδίες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση που συνεχίζονται να αναγκάζει για μια φορά ακόμα αλλαγή πλεύσης στην υπόθεση.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όπως είναι γνωστό στις 20 Φεβρουαρίου στη δίκη με τους 56 με την κατηγορία ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΟΦΕΛΟΣ, παρότι η δίκη είχε αρχίσει και κατά την διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων υπήρξε διακοπή της και αναβολή για τον Σεπτέμβρη γιατί είχε προσκομιστεί έγγραφο από τους κατηγορούμενους ότι υπήρξε κατάθεση της τροπολογίας στο Ελληνικό κοινοβούλιο εκείνη την ημέρα. Στην πορεία και μερικές μέρες μετά έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξε αυτή η κατάθεση τροπολογίας που όπως ομολόγησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Παναγιωτόπουλος στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 26/3 ΕΔΩ οφείλεται σε αρνητική απόφαση της ηγεσίας της Ν.Δ μετά αρνητικής εισήγησης των συμβούλων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και σε εκείνο το δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε πρόσφατες δηλώσεις οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δηλώσει ότι η τροπολογία για ευνόητους λόγους πρέπει να κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία και μετά θα υπερψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα που ίσχυε μέχρι πρόσφατα και από τις δηλώσεις του Ν. Παναγιωτόπουλου.
Αλλά ξαφνικά ανακοινώθηκε ότι η κατάθεση τροπολογίας θα γίνει από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργο Παπαφιλίππου ο οποίος αμέσως και Λακωνικά δήλωσε ότι : Μόνο εάν συμφωνήσει και η Νέα Δημοκρατία θα ψηφιστεί η τροπολογία. Ο κ. Παπαφιλίππου, εξήγησε ότι θα πρέπει να είναι από κοινού υπογεγραμμένη από τους τέσσερις βουλευτές της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Τα δημοσιεύματα του Καβαλιώτικου τύπου αναφέρουν ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, προφορικά και κατ’ αρχήν, φέρεται να έχει δηλώσει τη σύμφωνη γνώμη του κόμματός του, ωστόσο το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά.

Γεγονός είναι ότι όλες αυτές οι ξαφνικές αλλαγές και η αβεβαιότητα και οι συνεχιζόμενες παλινωδίες ειδικότερα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας έχουν θορυβήσει τους εμπλεκόμενους κατηγορούμενους που βλέπουν τους μήνες να περνούν και ακόμα να μην έχει βρεθεί κοινή γραμμή επίλυσης του προβλήματος, που τους έχει φέρει πολύ κοντά στον κίνδυνο καταλογισμού στους κατηγορούμενους δαπανών ύψους 1,2 εκατ. για τους 607 συμβασιούχους που προσλήφθηκαν το διάστημα 2011-2014 επί δημαρχίας Β.Ξουλόγη και 400.000€ για τους 165 διμηνίτες που επί διοίκησης του σημερινού δημάρχου Φ.Αναστασιάδη.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,884 προβολές
X
+