Στη Νικήσιανη την Κυριακή έγινε γνωστό 1 κρούσμα, χτες Δευτέρα στη Νικήσιανη έγιναν γνωστά 4 νέα κρούσματα, τα 2 αφορούν ενήλικες και τα δύο μαθητές Λυκείου. Το ένα είναι μαθήτρια και το άλλο μαθητής, για αυτό το λόγο χτες αργά το βράδυ ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας στο λύκειο Νικήσιανης των Τμημάτων Γ 2 και Γ Οικονομίας μέχρι και την Παρασκευή 30 Απριλίου 2021. Θυμίζουμε ότι και Β΄ Λυκείου Νικήσιανης έχει διακόψει τα μαθήματα λόγω κρούσματος την προηγούμενη εβδομάδα. 

Το πρόβλημα δεν υφίσταται μόνο στη Νικήσιανη και τον π. Δήμο Παγγαίου, το τριήμερο  Σαββατοκύριακο / Δευτέρα είχαμε πληροφόρηση για κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή Ελευθερούπολης, Κοκκινοχώματος. Όπως και την δ.ε. Ελευθερών και σε χωριά του π.δ. Πιερέων.

Το θέμα κορονοϊού στον Δήμο Παγγαίου όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές είναι ήδη ταμπού και δεν γνωρίζω αν και επίσημα θα απαγορευτεί η κάθε αναφορά σε αυτό ενόψει τουριστικής περιόδου.  Με το Γ΄ κύμα σε πλήρη έξαρση, με τις κλίνες και ΜΕΘ γεμάτες στο υποστελεχωμένο νοσοκομείο Καβάλας και με συνεχόμενη και καθημερινή εμφάνιση κρουσμάτων σε πολλές περιοχές του Δήμου Παγγαίου το πρόβλημα είναι σαν να μην υφίσταστε και μάλιστα πλέον είναι φανερό ότι υποβαθμίζεται συνεχώς.  Αυτό που προέχει για κάποιους είναι να δείξουμε και για το image αλλά και τον τουρισμό  ότι στο Δήμο Παγγαίου όλα είναι τέλεια, ανθηρά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα………… ούτε καν κορονοϊού.

Όπως έχουμε γράψει ναι μεν rapid τεστ γίνονται στην περιοχή ΑΛΛΑ τα αποτελέσματα δεν ανακοινώνονται στον δήμο μας, απλά να προστίθενται στη μεγάλη σούμα του ΕΟΔΥ της Καβάλας π.χ.  π.ε. Καβάλα 70 κρούσματα , πολλά τα παραδείγματα που έχουμε. Τελευταίο το χτεσινό, χτες κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νομό Καβάλας έκαναν τεστ σε δύο περιοχές, στη Ν. Καρβάλη και στην Ελευθερούπολη. Ανακοινώθηκαν πουθενά της Ελευθερούπολης ; Γράφτηκαν πουθενά τα αποτελέσματα: Διαβάσατε κάπου τα αποτελέσματα των τεστ στην Ελευθερούπολη; Εμείς όχι, όσο και να ψάξαμε και ρωτήσαμε δεν μάθαμε επίσημα αποτελέσματα για την Ελευθερούπολη. Σε αντίθεση με τη Ν. Καρβάλη ανακοινώθηκαν και γράφτηκε παντού ότι έγιναν 62 τεστ και βρέθηκαν 2 θετικά. Και αν υποθέσουμε ότι δεν υπήρχαν κρούσματα στην Ελευθερούπολη γιατί δεν ανακοινώθηκε; Θετικό θα ήταν.  Αλλά όπως είχαμε γράψει ΕΔΩ,  σε πολλές περιοχές του Δήμου μας πρόσφατα είχαν γίνει τεστ και υπήρχαν κρούσματα και δεν ανακοινώθηκαν.  Παιδιά δεν τρέχει τίποτα αν κολλήσουμε, αρκεί μην χαλάσουμε την μόστρα…….. Πάντως εμείς να ενημερώσουμε και ας μην μάθουμε τα αποτελέσματα ότι την μεθαύριο Πέμπτη στις 9.30 το πρωί κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. θα βρίσκεται για rapid test στο Δημοτικό σχολείο Κοκκινοχώματος. 

12
4
X
+
error: Content is protected !!