Τόσες μέρες γράφω για τις ευθύνες των αρχών για τον κορονοϊό, για αυτούς που αλληγορήσαν και είχαμε την τόσο μεγάλη και γρήγορή διασπορά του ιού στη Νικήσιανη. Και θα συνεχίσω να το κάνω….

Αλλά πλέον ήρθε η ώρα για να μιλήσουμε και για την άλλη όψη του νομίσματος εμάς τους δημότες, τους κατοίκους της Νικήσιανης και τις ευθύνες μας. Δεν θα μιλήσω για το γάμο, το γλέντι κλπ γιατί αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Θα μιλήσω για 3 περιστατικά από την Παρασκεύη 13/11 που άρχισε το lockdown και πλέον όλοι γνωρίζουν το μεγάλο πρόβλημα στο χωριό της Νικήσιανης.

Α) περιστατικό. Διάλογος μου την Παρασκευή με φίλη γυναίκα μέσης+ ηλικίας (όχι Γιαγιά) της γειτονιάς μου .

Εγώ: Τι κάνεις;
Εκείνη: Άσε έχω κομμάρες και 38 πυρετό από την Τρίτη και δεν λέει να πέσει, παίρνω depo…..?
Εγώ: Τεστ κορονοϊού έκανες;
Απάντηση: Δεν ξέρω από αυτά, δεν θέλω να μπλέξω.….
Εγώ: Γιατρό πήρες;
Απάντηση. Την Τρίτη και μου είπε να πάρω depo…..?
Εγώ: Δεν τον ξαναπήρες;
Απ: Όχι
Εγώ: Να τον πάρεις τώρα πάλι.
Απ: Άσε να δούμε και αν δεν πέσει θα τον πάρω από ΔΕΥΤΈΡΑ.
Εγώ: Να τον πάρεις τώρα….
Δεν έμαθα πιο πολλά, χτες Σάββατο είμαι στον κήπο βλέπω delivery τα ψώνια τους να φτάνουν όπως συνήθως, ο σύζυγος της γυναίκας κατεβαίνει την σκάλα βγαίνει έξω χωρίς μάσκα και γάντια, παραλαμβάνει τα ψώνια βγάζει πληρώνει. Ευτυχώς ο delivery φορά μάσκα αλλά όχι γάντια……… Εύχομαι η γυναίκα να έχει μια γρυπούλα μόνο, αλλιώς……

Β) Έγινα πάλι ο κακός του χωριού, για ώρα ακούω παιδιά να παίζουν μπάσκετ φωνασκώντας στο γυμνάσιο, μετά από κάποια ώρα αποφασίζω να πάω από περιέργεια να δω, πάω 3-4 παιδιά γνωστά μου χωρίς μάσκες παίζουν μπάσκετ. Τι κάνεις ; Εγώ τα έδιωξα πάντως.

Γ) Σε γενικές γραμμές στη Νικήσιανη τηρούνται οι κανόνες του lockdown, αλλά υπάρχουν 2-3 με μηχανές μεγάλου κυβισμού και κάτι άλλοι κάγκουρες που όλη την ημέρα πάνω κάτω με μεγάλες ταχύτητες και θόρυβο, άραγε αυτοί με τι κωδικό κυκλοφορούν;
Μάλλον κώδικό 7 Μ…….ς

0
0
X
+
error: Content is protected !!