Θάσος σε μερική ύφεση η φωτιά έρχεται ο Τσίπρας.

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που έρχονται από την Θάσο όσο αναφορά την σημερινή κατάσταση.

Γεγονός είναι ότι πολλές εστίες έχουν σβήσει και η γενικότερη εικόνα είναι καλλίτερη με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο Ραχώνι και στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού.

Ο παράγοντας άνεμος είναι το κλειδί αφού υπάρχουν εκατοντάδες μικροεστίες διάσπαρτες στο νησί και ο κίνδυνος αναζωπύρωσης μεγάλος. Ο  πυκνός καπνός της φωτιάς δυσχεραίνει το έργο των εναερίων πυροσβεστικών μέσων.

Τραγικός ο απολογισμός μέχρι στιγμής 4 τραυματίες πυροσβέστες, πάνω από 14.000 στρέμματα καταστροφής με καλλιέργειες, πευκόδασους και ελαιόδεντρα.  Δεκάδες ολοκληρωτικά καμμένα σπίτια, καταστήματα. Καταστροφές δεκάδων άλλων καθώς καταστροφές σε τουριστικές μονάδες στη Θυμωνιά και Αλύκη.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί το νησί σήμερα Δευτέρα και θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,329 προβολές
X
+