Η Φιλαρμονική ορχήστρα Ελευθερούπολης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

 Η Φιλαρμονική ορχήστρα Ελευθερούπολης θα συμμετέχει στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, το τριήμερο 2, 3 και 4 Νοεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης) που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών – Χορωδιών Ελλάδος.

Παράλληλη δράση του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η παρέλαση Φιλαρμονικών με την συμμετοχή και της φιλαρμονικής της Ελευθερούπολης από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (3/11).

Στην  αποστολή της Φιλαρμονικής Ελευθερούπολης που θα αναχωρήσει το Σάββατο στις  9.30 θα συμμετέχουν και παιδιά της Φιλαρμονικής Νικήσιανης. 

Η Φιλαρμονική ορχήστρα Ελευθερούπολης θα συμμετέχει στη παρέλαση Φιλαρμονικών από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Φιλαρμονική ορχήστρα Ελευθερούπολης θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  το απόγευμα του Σαββάτου λίγο μετά την έναρξη (17.00) , παράλληλα με την εμφάνιση Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών το Σάββατο (3/11) το φεστιβάλ έχει την τιμή να φιλοξενεί το μουσικό σύνολο “Jazz Octet” της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ.

Όσοι από τους συνοδούς των παιδιών και τους φίλους της Φιλαρμονικής μας,θέλουν να παρακολουθήσουν την εμφάνιση της, μπορούν να κλείσουν τα εισιτήρια τους στο κάτωθι link. Τιμή εισόδου 10€

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΕΔΩ 

 

 

Το Πρόγραμμα 

Παραστάσεις

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή απόγευμα στις 17.00

Κυριακή πρωί στις 11.00

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου

1. Χορωδία Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

2. China Guangzhou Philharmonic Choir

3. Παιδική-Χορωδία Δήμου Θάσου

4. Φωνητικό Σύνολο Δήμου Λάρνακας

5. Χορωδία Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δήμου Σκύδρας

6. Χορωδία ΚΑΠΗ Κερατέας Δήμου Λαυρεωτικής

7. Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Προφήτης Ηλίας

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

1. Χορωδία Φιλαρμονικής Κορακιάνας Κέρκυρας «Ο Σπύρος Σαμάρας»

2. China Guangzhou Philharmonic Choir

3. Φιλαρμονική Ελευθερούπολης Δήμου Παγγαίου

4. Φιλαρμονική Δημοτικού Ωδείου Καβάλας

5. Φιλαρμονική του Π.Α.Κ.Π.Π.Ο. Δήμου Ηγουμενίτσας

6. Φιλαρμονική Δήμου Δράμας

7. Φιλαρμονική Νέων Μουδανιών Δήμου Προποντίδας

8. Εκκλησιαστική Μαντολινάτα Σουφλίου

9. Μαντολινάτα Δήμου Παραλιμνίου

10. Μουσικό Σύνολο “Jazz Octet” της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου Πρωί

1. Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας «Εν Ορεστιάδι»

2. Χορωδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Ελληνοαγγλική Αγωγή» Αθηνών

3. Παραδοσιακή – Βυζαντινή Χορωδία «Αγία Σκέπη»

4. Χορωδία Βέροιας «Μουσική Πολυφωνία»

Κυριακή 4 Νοεμβρίου Απόγευμα

1. Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Κάριανης Καβάλας

2. Χορωδία Συλλόγου Ε.Μ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής Κοζάνης

3. Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος»

4. Χορωδία Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Βισάνθη

5. Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Πορταριας Χαλκιδικής

6. Ενόργανη Χορωδία «ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ» Ξάνθης

7. Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα

8. Χορωδία Συλλόγου «Το Όνειρο Του Παιδιού» Ζακύνθου

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών – Χορωδιών Ελλάδος είναι ο πρώτος πανελλαδικά σύλλογος που διοργάνωσε φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Σύνδεσμος διοργανώνει το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, το τριήμερο 2, 3 και 4 Νοεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης).
 
Κεντρικό σημείο αναφοράς του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η συμμετοχή της China Guangzhou Philharmonic Choir την Παρασκευή (2/11) καθώς και το Σάββατο (3/11) απόγευμα στις 17.00.
Η China Guangzhou Philharmonic Choir είναι η πρώτη οικογενειακή Χορωδία (γονέα – παιδί) στην Κίνα. Φέρνει κανονικές οικογένειες στην επαγγελματική σκηνή, ώστε να νιώσουμε τη δύναμη της μουσικής και της Χορωδίας! Η αρμονία της Χορωδίας δεν συμβαίνει μόνο στα τραγούδια μας, αλλά και στις οικογενειακές σχέσεις. Γονέας – παιδί χορωδιακή φωνή, γυναικεία χορωδιακή φωνή, παιδική χορωδιακή φωνή, έχουν επιτ’υχει πολή μεγάλη τιμή, Διεθνή Silver Metals, Joint International Choral Festival, China International Children’s Voice Festival, China Beijing Grand National Theater National Chorus Competition.
Επιπλέον, το Σάββατο (3/11) έχει την τιμή να φιλοξενεί το μουσικό σύνολο “Jazz Octet” της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ. Το Jazz Octet δημιουργήθηκε το 2014 με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα “190 Χρόνια της Στρατιωτικής Μουσικής 1825-2015”. Μέχρι σήμερα, το μουσικό σύνολο έχει εμφανιστεί σε ποικίλους χώρους (Νομισματικό και Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, Πολεμικό Μουσείο Αθηνών Ναυπλίου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων) καθώς και στην εκπομπή “Jazz in the City” του Τρίτου προγράμματος της ΕΡΤ. Έλαβε εξαιρετικές κριτικές για το project “Tribute  to Duke Ellington” που παρουσίασε το 2015, καθώς και το project “Cuba to the World” που παρουσίασε το 2016.
Παράλληλη δράση του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η παρέλαση Φιλαρμονικών που θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ. από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο. Οι Μπάντες, σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, θα παιανίζουν θριαμβευτικά εμβατήρια (“μάρτσιες” Trionfale), αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τον Θερμαϊκό.
Ως ευαισθητοποιημένος καλλιτεχνικός σύλλογος, ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος αποφάσισε να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής: θα διαθέσει μέρος των εσόδων του σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κεντρικό σημείο του φετινού φεστιβάλ αποτελεί η ηθική και οικονομική στήριξη των παρακάτω συλλόγων: “Άγγελοι Γης” , “Δώσε Ζωή” και “Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης”.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha TV, Βίκυ Χαντζή και η ηθοποιός Χριστίνα Τσιώτσου.
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Τουρισμού – ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών – Χορωδιών Ελλάδος έχει κύριο στόχο τη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής μέσω συναυλιών, φεστιβάλ, μουσικών σεμιναρίων χορωδιακής και ορχηστρικής μουσικής. Ιδρύθηκε το 2000 από μία ομάδα καθηγητών μουσικής και πλέον αριθμεί 400 μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Μουσικής), την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς και συλλόγους.

 
ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
2,294 προβολές
X
+