Η πίκρα σήμερα δεν έχει σύνορα …. είχε γράψει ο Νίκος Γκάτσος και είχε μελοποιήσει ο Μάνος Χατζηδάκης. Η πίκρα σήμερα είναι μεγάλη γιατί με το ότι συμβαίνει αρχίζω να χάνω την ελπίδα, και πιστεύω ότι πλέον εν μέρει έχει χαθεί ο έλεγχος και όχι μόνον στη Νικήσιανη.

Σχετικά με τον  Ε.Ο.Δ.Υ. και μαζικά τεστ στη Νικήσιανη , Γεωργιανή, Παλαιοχώρι.
Κυριολεκτικά προσωπικά σας διαβεβαιώνω ότι γίνεται ένας τεράστιος αγώνας από τον Βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη (τον ζω και συμμετέχω από πρώτο χέρι) για να έρθει  κλιμάκιο. Η πρώτη αντίδραση από τον Ε.Ο.Δ.Υ. όπως είχαμε γράψει ΕΔΩ ήταν, να δούμε τι καλλίτερο μπορούμε να κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί υπάρχουν εκατοντάδες αιτήματα από περιοχές με τεράστια προβλήματα στη Α.Μ.Θ.

Μετά το story άλλαξε από τον Ε.Ο.Δ.Υ που πλέον επικαλείται τα νέα μέτρα της Παρασκεύης 13/11 (απαγόρευση κυκλοφορίας κλπ) και λέει ότι πλέον ο Ε.Ο.Δ.Υ. δεν διεξάγει ομαδικά τεστ σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους για αν ζητήσει από τον κόσμο να βγουν και να σπάσουν του lockdown να πάνε για τεστ τότε παρανομεί…….και δεύτερον για να μην  δημιουργείτε συγχρωτισμός ανθρώπων………………………

Κατόπιν ο Ε.Ο.Δ.Υ. στις πιέσεις του Βουλευτή αντιπρότεινε να στείλει τεστ στο Ιατρείο Νικήσιανης και Γεωργιανής και να πραγματοποιούνται τεστ με ραντεβού από τον Γιατρό. Και εκεί νέο πρόβλημα και αυτή την φορά αντικειμενικό αφού τα ιατρεία Νικήσιανης, Γεωργιανης και ως γνωστόν όλα τα περιφερειακά κλείνουν ώστε οι γιατροί να μεταφερθούν να βοηθήσουν σε μεγαλύτερες μονάδες. Έτσι ακριβώς και στη Νικήσιανη και Γεωργιανή εν μέσω τεράστιας τοπικής κρίσης τα ιατρεία κλείνουν και ο γιατρός φεύγει και πάει στο Κ.Υ. Ελευθερούπολης και μάλλον πολύ σύντομα στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Αυτή την στιγμή όλη υπόθεση αναφορικά με τα τεστ έχει ως εξής:
Αφού φαίνεται ότι ο Ε.Ο.Δ.Υ είναι διατεθειμένος να στείλει τεστ, αναζητείται η φόρμουλα πως σε συνεργασία με το Κ.Υ. Ελευθερούπολης να πραγματοποιηθούν κάπως τα τεστ στη Νικήσιανη. Να πούμε εδώ ότι ο Γ. Πασχαλίδης αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε και το Κ.Υ. Ελευθερούπολης να προμηθευτεί μεγάλη ποσότητα τεστ, για τις αυξημένες νέες ανάγκες της Ελευθερούπολης.

Αυτά για τα τεστ ΑΛΛΑ

Το Σάββατο διαβάσαμε τις δηλώσεις του νομίατρου Καβάλας που δήλωνε ότι πλέον είναι αργά και τα τεστ στο γενικό πληθυσμό έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα όταν είχαμε λιγότερα κρούσματα. ΕΔΩ  

Σήμερα λοιπόν δια στόματος ανθρώπου κύρους σε πολύ υψηλή θέση, ιατρού στην πρώτη γραμμή στη μάχη στο δήμο Παγγαίου ακούσαμε επί λέξη:

Αργήσαν τραγικά τα τεστ για τη Νικήσιανη, εμείς είχαμε ειδοποιήσει άμεσα τον Ε.Ο.Δ.Υ. και το κλιμάκιο πήγε μόνο στη κλινική και όχι στο γενικό πληθυσμό! Στη Νικήσιανη και στην περιοχή είναι πλέον αργά, ότι έγινε και θα γίνει  πλέον δεν αλλάζει. Και τεστ να έρθουν η διασπορά είναι πολύ μεγάλη και τώρα απλά θα μετράμε τα νέα κρούσματα και υπάρχει  ο κίνδυνος να έχουμε και ασυμπτωματικούς με λανθάνουσα διάγνωση αρνητικού. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην Ελευθερούπολη που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ώστε να μην γίνει Νικήσιανη και ελπίζω να μην είναι αργά. 

Σχόλιο του γράφοντος: Τα ανωτέρω δεν έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν, είναι γεγονότα που θα έπρεπε να τα γνωρίζουν και απασχολούν όλους μας ώστε να λάβουμε τα μέτρα μας. Επειδή κάποιοι (συνηθίζεται) θα αρχίσουν να γράφουν, δώστε ονόματα, δεν σας πιστεύουμε κλπ. Θα πω δυο πράγματα:

Πρώτον:  Είμαστε υπεύθυνοι 100% έναντι του νόμου για ότι γράφουμε οπότε δεν γράφουμε ότι μας κατέβει.

Δεύτερον: Οι άνθρωποι πιο πάνω και άνθρωποι σαν τους πιο πάνω, γιατροί, διευθυντές, μικροβιολόγοι, νοσηλευτές  κλπ  τα πιο πάνω τα έχουν πει ήδη εκεί που έπρεπε τοπικά και κεντρικά, και όταν τα λένε δημόσια στα Μ.Μ.Ε. και μόνοι σας βλέπετε  ότι ή λοιδορούνται ή διαψεύδονται από το σύστημα που θέλει να μας περάσει ότι όλα τα έκαναν σωστά και όλα είναι υπό έλεγχο, και εσείς φταίτε ….. Ε΄ το ίδιο συμβαίνει εδώ και τώρα!  Δεν φτάνει που άνθρωποι κάνουν την δουλειά τους με τόσο αντίξοες συνθήκες σε μια άνιση μάχη, ούτε χρόνο αλλά και άλλη όρεξη δεν έχουν να ασχολούνται με τις διαψεύσεις κομματικών αχυράνθρωπων.

Αλλάζω θέμα,  διαβάζαμε τόσους μήνες τους διάφορους συνωμοσιολόγους με τις διάφορες θεωρίας τους που μια από αυτές ήταν: Για να μας τρομοκρατήσουν τάχα ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών μέσω τον υποκείμενων νοσημάτων…..

Εγώ προσωπικά ανησυχώ μην αρχίσει και γίνεται το αντίθετο… και εξηγούμε.

Χτες στη Νικήσιανη έγινε μια  κηδεία αφορά άνδρα μεγάλης ηληκίας φιλοξενούμενο της γνωστής πια για όλους κλινικής, αλλά άγνωστης για τις αρχές (κουβέντα από το Ε.Ο.Δ.Υ, τις αρχές τοπικές και μη  ή τα μεγαλύτερα από εμάς Μ.Μ.Ε.) ο οποίος  άνθρωπος μεταφέρθηκε και ενταφιάστηκε στη Νικήσιανη με την  ειδική κάψουλα (κάσα) του κορονοϊού,  ειπώθηκε  στους λίγους παρευρισκόμενους ότι ο παππούς είχε βγει αρνητικός πριν λίγες μέρες (μετά που προέκυψε το πρόβλημα στη κλινική),  αλλά μερικές μέρες  μετά αδιαθέτησε και λόγω υποκείμενων νοσημάτων και ηλικίας απεβίωσε. Παρόλο τον ενταφιασμό με την κάψουλα κορονοϊού μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί θάνατος ηλικιωμένου στον Δήμο Παγγαίου τις τελευταίες μέρες από κορονοϊό.

Και κλείνω με ένα της τελευταίας στιγμής, αν όχι τα 10 στα 10,  σίγουρα τα 9 στα 10 τεστ που γίνονται αυτή την στιγμή σε Νικησιανώτες είναι θετικό, αυτό βέβαια οφείλεται στο ότι όσοι πάνε για τεστ πάνε γιατί ήδη παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα, πυρετού ή αδυναμίας ή διάρροιας κλπ 

Και πάλι λέω σκοπός του άρθρου δεν είναι ο πανικός αλλά μην δέχεστε αμάσητα τον εφησυχασμό κάποιων ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Το νοσ Καβάλας ανακοίνωσε κατάσταση εκτός ελέγχου για Καβάλα γενικά, στη Νικήσιανη είναι εκτός ελέγχου όπως το ζούμε και μας το λένε οι ειδικοί, όσο για την Ελευθερούπολη εύχομαι τα καλλίτερα και δεν θέλω να είμαι ο πρώτος που θα φέρει τα άσχημα μαντάτα.

Προσοχή όλοι μας, μάσκες, μένουμε σπίτι και στα πρώτα ήπια συμπτώματα επικοινωνούμε με τον γιατρό μας .

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!