Θυμάστε τις υποσχέσεις προεκλογικά ότι το κράτος θα μικρύνει;  Έ και αυτό στα λόγια ήταν… Όλοι  είδαμε τα υπουργεία & τα υφυπουργεία να αυξάνουν, οι γραμματείς και οι ακόλουθοι να αυξάνουν, να γίνεται υποχρέωση η πρόσληψη δημοσιογράφων από υπουργεία, βουλευτές, δήμους. Να λοιπόν που δεν πέρασε ένας χρόνος από τις δημοτικές εκλογές και οι αντιδήμαρχοι με απόφαση της κυβέρνησης διπλασιάστηκαν π.χ. στον Δήμο Παγγαίου από 4 έγιναν 8.

Εν΄ μέσω κορονοϊού, και του χαστουκιού που βιώνουμε όλοι μας από τις αυξήσεις των Δημοτικών τελών στους λογαριασμού της ΔΕΗ, η κυβέρνηση της Ν.Δ. που ευαγγελιζότανε μικρότερο κράτος έδωσε στη δημοσιότητα την εγκύκλιο 48 του Υπουργείου των Εσωτερικών με αποκλειστικό θέμα τους αντιδημάρχους στους δήμους όλης της χώρας. Η νομοθεσία προσαρμόζεται στις αλλαγές του Ν. 4674/2020 που προ λίγων μηνών είχε δώσει το δικαίωμα στους  δήμους να αυξήσουν τους αντιδημάρχους, όπως και έγινε και στον Δήμο Παγγαίου και από 4 έγιναν 6. Με την νέα εγκύκλιο οι θέσεις των αντιδημάρχων πάλι αυξάνονται παντού και στο Δήμο Παγγαίου πάλι  αυξάνονται κατά δύο με νέο σύνολο 8 και υποτίθεται οι 6 με μισθό και 2 χωρίς μισθό………. Στην χώρα που όλοι ξέρουμε ότι κανένας δεν δουλεύει άμισθος και έστω και αν το δεχτούμε, ο Δήμος Παγγαίου μέχρι πριν δύο μήνες πλήρωνε 4 αντιδημάρχους τώρα πληρώνει τουλάχιστον 6. 

Δείτε λοιπόν την νέα κατανομή αντιδημάρχων μόνο στους 4 Δήμους του Νομού Καβάλας και βγάλτε συμπεράσματα για όλη την χώρα και τις αυξήσεις. Και βέβαια μην ξεχνάμε ποιος πληρώνει όλους αυτούς.

Δήμος Καβάλας έχει 5 αντιδημάρχους (αντί για 6), πλέον θα μπορεί να έχει 8. Οι 6 με μισθό- 2 χωρίς μισθό
Δήμος Παγγαίου έχει 6 αντιδημάρχους, πλέον θα μπορεί να έχει 8. Οι 6 με μισθό- 2 χωρίς μισθό
Δήμος Νέστου έχει 5 αντιδημάρχους, πλέον θα μπορεί να έχει 7. Οι 5 με μισθό- 2 χωρίς μισθό
Δήμος Θάσου έχει 3 αντιδημάρχους, πλέον θα μπορεί να έχει 5. Οι 4 με μισθό- 1 χωρίς μισθό

Όχι βέβαια ότι πάμε για εκλογές……….

0
0
X
+
error: Content is protected !!