Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας καλεί τον λαό σε ετοιμότητα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.) με αίσθημα ευθύνης απευθύνεται στον Καβαλιώτικο λαό, μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και καλεί σε ετοιμότητα κι αγωνιστική δράση.

Πιο συγκεκριμένα επισημαίνουμε:

  • Τη συνεχιζόμενη τεράστια συγκέντρωση κάθε είδους στρατιωτικών δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα αντιπαράθεσης από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο και στην κρίσιμης στρατηγικής σημασίας ευρύτερη περιοχή του ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ από την Κορεατική Χερσόνησο μέχρι τη Νότια Σινική Θάλασσα. Ιδιαίτερα την πολεμική προπαρασκευή στην περιοχή της Μεσογείου ζωτικής σημασίας δίαυλο για μεταφορές και πολεμικά πλοία που αναβαθμίζεται και ενισχύεται η ΝΑΤΟική παρουσία και με ελληνικές «πλάτες».
  • Τις συνεχιζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΚ, ΥΕΜΕΝΗ με εκατόμβη θυμάτων και συνεχή κύματα προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν οδούς διαφυγής με κάθε τρόπο και μέσο.
  • Την άλλη όψη του νομίσματος της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που επιδεινώνει τους όρους ζωής μισθωτών-συνταξιούχων-άνεργων-μικρών ΕΒΕ – νεολαίας, την ίδια στιγμή που προσφέρει ζεστό κρατικό χρήμα, κίνητρα επενδύσεων και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα της περιβόητης «ανάκαμψης».
  • Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρωτοστατεί στην υλοποίηση των πολεμικών αποφάσεων του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία για να ενισχύσει τη «γεωστρατηγική θέση» της χώρας σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Χιλιάδες πρόσφυγες – μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα εξαιτίας της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Δεινοπαθούν, αντιμετωπίζουν και τις ρατσιστικές επιθέσεις με ασπίδα τους την εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη, κόντρα στις δυνάμεις του φασισμού-ρατσισμούπου καλλιεργούν το μίσος και τη ξενοφοβία.

Στο παραπάνω πλαίσιο, εκδηλώνεται όλο και πιο επιθετικά η αστική τάξη της Τουρκίας με συγκεκριμένες αξιώσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Δεν είναι για «εσωτερική κατανάλωση» τα όσα συμβαίνουν, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση καθησυχάζοντας τον ελληνικό λαό. Είναι επικίνδυνη εξέλιξη στο έδαφος του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Την ίδια ώρα που η Τουρκία προχωράει σε αλλεπάλληλες παραβάσεις και παραβιάσεις πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, ο αρχηγός του ΓΕΣ συμμετέχει σε σύνοδο στη Γερμανία για βαθύτερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια.

Στη Βουλή η κυβέρνηση καμαρώνει για το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ με το ΝΑΤΟ για ηλεκτρονικό πόλεμο!

Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ καταπλέουν σε Αιγαίο, Πειραιά και Σούδα για να «προϋπαντήσουν» τον ηγέτη τους στην Ελλάδα. «Ευοδώθηκαν» οι επίπονες προσπάθειες της κυβέρνησης στο πλαίσιο της «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» κι ετοιμάζονται τώρα να υποδεχτούν τον μακελάρη των λαών ΟΜΠΑΜΑ, ο οποίος καταφθάνει στην Αθήνα στις 15 Νοέμβρη !!!

Η κυβέρνηση επαίρεται ότι ενισχύεται η διεθνής θέση της Ελλάδας, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι αυτό που πραγματικά ενισχύεται είναι οι θέσεις των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας έναντι των ανταγωνιστών τους. Βεβαίως κι αναγνωρίζονται οι προσπάθειές της … Είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής τους που κατακρεουργεί το λαό και δίνει προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο ενώ ταυτόχρονα εξωραΐζει το καπιταλιστικό σύστημα.

Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους. Να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους για ομοψυχία κάτω από τους λεγόμενους «εθνικούς στόχους». Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.
Στους δικούς τους στόχους και επιδιώξεις, απαντάμε με ένταση της δράσης μας.

  • Αποκαλύπτουμετις αιτίες των εξελίξεων, τον εγκληματικό χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που δημιουργούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.
  • Καταδικάζουμετην αντιλαϊκή πολιτική και την ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ .
  • Δυναμώνουμετη συνεργασία και την κοινή δράση με το μαχόμενο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
945 προβολές
X
+