Και να λοιπόν που η Π.Ε Καβάλας οδεύει για μια φορά ακόμα με γοργούς ρυθμούς στα κόκκινα και επί τους ουσίας να επιστρέφει σε μια άσχημη και δύσκολη εποχή. 

Η κορονοκλινική  του Γενικού νοσοκομείου Καβάλας μέσα σε δεκαπέντε μέρες (Αύγουστος) από κλειστή που ήταν όχι μόνο επαναλειτούργησε  αλλά λόγω ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων άνοιξε και δεύτερη κορονοκλινική με αποτέλεσμα σήμερα να νοσηλεύονται  30 ασθενείς. 27 στις 2 κορονκλινικές και 3 στις Μ.Ε.Θ. Πριν λίγες μέρες στην Μ.Ε.Θ. δεν υπήρχε ασθενείς. Όλα δείχνουν ότι σύντομα  μια ακόμα κλινική θα ανοίξει στο Γ.Ν.Κ. αφού η διασπορά είναι ραγδαία και οι εισαγωγές πλησιάζουν ρυθμούς 4-5 την ημέρα.
Από τους 27 που νοσηλεύονται σήμερα στις κορονοκλινικές του νοσ. Καβάλας , 3 είναι από την Δράμα και οι υπόλοιποι (24) είναι από το Ν. Καβάλας, με κάποιους να είναι συνδημότες από τον Δ. Παγγαίου.
Στον δήμο Παγγαίου τα κρούσματα επέστρεψαν και να καταγράφονται κρούσματα από όσα μας γίνονται γνωστά σε Δ. Ελευθερών, παρ. Οφρυνίου, Ελευθερούπολη, Κοκκινόχωμα, Αμισιανά, Νικήσιανη κ.α.
Δυστυχώς μετά από ένα διάστημα χωρίς θανάτους από κορονοϊό στο Ν. Καβάλας μέσα στον Αύγουστο έχουν καταγραφεί 2 θάνατοι.

Στον πίνακα που ακολουθεί με τον αριθμό κρουσμάτων ανά μήνα, βλέπουμε ότι ο μήνας Αύγουστος 2021 

μέχρι σήμερα 16 Αυγούστου έχουν καταγραφεί στην π.ε. Καβάλας  689 κρούσματα και με την δυναμική αλλά και τον ρυθμό αύξησης κρουσμάτων δείχνει ότι ο Αύγουστος 2021 αν δεν είναι ο μήνας με τα περισσότερα κρούσματα θα είναι ο δεύτερος χειρότερος.

Όταν από την αρχή της πανδημίας 17 μήνες και μετά από τόσους αγώνες, θυσίες, lockdowns, εμβολιασμούς βρίσκεσαι στον μήνα με τον χειρότερο αριθμό κρουσμάτων, όταν από τον Ιούνιο 2021 είχες 99 κρούσμα και μέσα σε ένα μήνα και μισό εξαπλασίασες αυτόν τον αριθμό κανένας δεν μπορεί να μιλά για επιτυχία πολιτικής, στρατηγικής, πρόληψης κλπ.

Οι ευθύνες πολλές και για πολλούς, αλλά δεν είναι η ώρα απόδοσης. ΑΛΛΑ δεν θα παραβλέψουμε ότι παρά την μεγάλη αύξηση εδώ στα μέρη μας (και όχι μόνο) έχουμε χαλαρώσει ΟΛΟΙ πολύ.

Οι εικόνες από τους παραλιακούς πεζόδρομους μέχρι και των επίσημων και μη επίσημων πολιτιστικών και εν γένει εκδηλώσεων που βλέπουμε και ζούμε τις τελευταίες μέρες στον Δήμο μας είναι εικόνες άλλων και ανέμελων εποχών. Σε μια περιοχή που με τα βίας το 45% να είναι εμβολιασμένοι η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ανεξάρτητα αποστάσεων ή καταστάσεων έχει καταργηθεί παντελώς. Και στους εσωτερικούς χώρους έχει χαλαρώσει αρκετά.
Με το πρόσχημα από την μια την ζέστη και από την άλλη είμαι εμβολιασμένος, πολλοί εισβάλουν στα μαγαζιά πλέον χωρίς μάσκα και δεν δέχονται κουβέντα. Το Σ/Κ λόγω Δεκαπενταύγουστου η πληρότητα σε εστίαση , διασκέδαση καφέ, bar κλπ στα ύψη οι αποστάσεις είπαν αντίο και πολλοί βρέθηκαν ώμο με ώμο, πλάτη με πλάτη ή πρόσωπο με πρόσωπο και χωρίς μάσκα. Σε κάποια μαγαζιά μάλιστα υπήρξαν γλέντια και χοροί σχεδόν μέχρι πρωίας.

 

9
3
X
+
error: Content is protected !!