Παγγαιορείτισσα Ελένη Άνα Δημητρακούδη από τη Νικήσιανη είναι μια από τις 6 γυναίκες που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Η Ελένη Άννα (Ελεάννα) Δημητρακούδη είναι κόρη του εκλιπόντα Πασχάλη Δημητρακούδη και της Καίτης και κατάγεται από τη Νικήσιανη του Δήμου Παγγαίου. Ο πατέρας της υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Καβάλας.

Η Ελεάννα Δημητρακούδη είναι expert σε θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει συμμετάσχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις και την υιοθέτηση της νομοθεσίας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη η Ελένη Άννα Δημητρακούδη τοποθετήθηκε στην όγδοη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμμετοχή της Ελεάννας Δημητρακούδη στο ψηφοδέλτιο:

«Χαιρετίζουμε την υποψηφιότητα της Ελεάννας Δημητρακούδη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της παράταξής μας! Η Ελεάννα είναι κόρη του μόλις πριν από ένα περίπου χρόνο εκλιπόντα Πασχάλη Δημητρακούδη και της Καίτης και κατάγεται από τη Νικήσιανη του Δήμου Παγγαίου. Ο πατέρας της υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Καβάλας.

Η Ελεάννα είναι δικηγόρος και απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με μεταπτυχιακούς τίτλους από το Université Libre de Bruxelles και το Katholieke Universiteit Leuven. Ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες από το 2004 και είναι μητέρα δύο παιδιών 3 και 6 ετών. Είναι σύμβουλος από το 2010 στην πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής. Έχει εργαστεί συντονίζοντας σε τεχνικό επίπεδο την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών σε όλα τα μεγάλα νομοθετικά πακέτα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή μετάβαση της οικονομίας (European Climate Law και Fit for 55). Προηγουμένως είχε εργαστεί ως σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης (OLAF).

Η ανακοίνωση της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Κιν. Αλλαγής, αποτελεί τιμή τόσο για την ίδια, όσο και για τη Νικήσιανη, την επαρχία του Παγγαίου, αλλά και ολόκληρο το νομό Καβάλας!

Καλή επιτυχία, Ελεάννα»!

0
0
X
+
error: Content is protected !!