Σήμερα δημοσιεύουμε ολόκληρες τις δηλώσεις της αντιδημάρχου τουρισμού του Δ.Παγγαίου Ελένης Μπενή σχετικά με τον τουρισμό στον Δ. Παγγαίου.
Η κα Μπενή δίνοντας πολύ ρεαλιστικά στοιχεία που όλοι βλέπουμε και ζούμε, κάνει  λόγο για μία πτώση -50% τον Ιούνιο από πέρσι, μία ακόμη χειρότερη βουτιά του Ιουλίου, και αισιοδοξώντας τον Αύγουστο η βουτιά να περιοριστεί στο -50%, και προβλέπει ότι μετά τον 15αυγουστο ίσως να μην υπάρχουν καν κρατήσεις.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του Δημάρχου Παγγαίου που έκανε λόγο για μια μικρή πτώση της τάξης του 10% του τουρισμού στο Δ.Παγγαίου φέτος.

Μάλιστα ο κ. Αναστασιάδης μετά την δημοσιοποίηση της συνέντευξης της κ. Μπενή προχώρησε στην πιο κάτω ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα.

Για να είμαστε ειλικρινείς δυσκολευτήκαμε πολύ, και μάλλον  δεν καταλάβαμε τι ακριβώς μας λέει ο Δήμαρχος Παγγαίου, ίσως από υπαιτιότητα μας ή περιορισμένης αντίληψης μας αφού στο ίδιο κείμενο διαβάζουμε: 

Σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης ο Δήμος Παγγαίου και οι επιχειρηματίες της περιοχής μας ανταμείβονται για την ποιότητα της προσφοράς των παρεχόμενων υπηρεσιών τους…………….

…………..Η επισκεψιμότητα βέβαια αυτή δεν σημαίνει και ανάλογη οικονομική ευρωστία για τους επιχειρηματίες ή αύξηση εσόδων για τον δήμο μας .

Και ενδιάμεσα εν μέσω “ποίησης” διαβάζουμε για σκουπίδια, ίσως λόγω κακού συντακτικού ή διατύπωσης, αλλά πιο πιθανόν λόγω  της περιορισμένης αντίληψης μας, μας φαίνεται ότι η επισκεψιμότητα και οι προσπάθειες  του Δήμου Παγγαίου και των επιχειρηματιών  της περιοχής μας ανταμείβονται για την ποιότητα της προσφοράς των παρεχόμενων υπηρεσιών τους……………. με σκουπίδια.

Επίσης ο δήμαρχος Παγγαίου σε σημερινή δημοσίευση σε Μ.Μ.Ε της Ξάνθης επιμένει ότι κατά χιλιάδες συρρέουν οι τουρίστες στον Δήμο Παγγαίου.


Ακολουθεί για όσους δεν διάβασαν την εφημερίδα Ενήμερος του Παγγαίου ολόκληρο το κείμενο της  συνέντευξης της αντιδημάρχου τουρισμού του Δ.Παγγαίου Ελένης Μπενή.

Διαβάζουμε λοιπόν.

Με νύχια και με δόντια, ο Δήμος Παγγαίου, είναι ίσως από τις λίγες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα καταφέρει να έχει ένα σχετικά καλό ποσοστό τουριστικής κίνησης στην διάρκεια του Αυγούστου, αν και όπως είναι αναμενόμενο, το ποσοστό αυτό δεν θα θυμίζει σε τίποτα το καλοκαίρι του 2019.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Παγγαίου, Ελένη Μπενή, η πληρότητα που αναμένεται να καταγραφεί κατά μέσο όρο στα τουριστικά καταλύματα της περιοχής, θα φτάσει σε ένα ποσοστό της τάξης του 50% σε σχέση με πέρυσι.
Πολλές οι ακυρώσεις μέσα στον Ιούλιο, έναν μήνα που δεν κύλησε καλά και με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις
«Στις αρχές Ιουλίου και πριν παρθούν τα επιπλέον μέτρα από την Κυβέρνηση, είχα κάνει μια ενδεικτική έρευνα για κρατήσεις σε καταλύματα της περιοχής μας, με το αποτέλεσμα να δείχνει μια πληρότητα περίπου στο 50%. Βέβαια αργότερα με τα μέτρα που πάρθηκαν πληροφορήθηκα ότι υπήρξαν πολλές ακυρώσεις και γενικά ο Ιούλιος δεν πήγε καθόλου καλά. Τώρα τον Αύγουστο έχουμε μια μικρή αύξηση, που πάει να συμπληρώσει το 50% των κρατήσεων που είχαμε για τον μήνα Ιούλιο. Φαίνεται πως κάτι κινείται, όμως η κίνηση αυτή σε καμιά περίπτωση δεν είναι ικανοποιητική για τους επαγγελματίες», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις της η κ. Μπενή.
«Η κίνηση στην περιοχή μας αφορά κυρίως επισκέπτες από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες, ειδικά τα σαββατοκύριακα και με κύριο προορισμό τους Αμμόλοφους…»
«Κόσμος υπάρχει στην περιοχή μας, όμως οι περισσότεροι είναι αυτοί που έχουν εξοχικές κατοικίες, είτε από Ελλάδα, είτε από εξωτερικό. Μένουν στο σπίτι, κάνουν το μπάνιο τους, αλλά μέχρι εκεί. Τουρισμός για διακοπές στο κατάλυμα, για φαγητό και για εξόδους το βράδυ δεν υπάρχει όπως τις προηγούμενες χρονιές. Αν είμαστε στο 50% θα θεωρηθεί κάπως ικανοποιητικό για τους επαγγελματίες, από την άποψη του να βγουν κάποια από τα έξοδα της χρονιάς. Η κίνηση στην περιοχή μας αφορά κυρίως επισκέπτες από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες, ειδικά τα σαββατοκύριακα και με κύριο προορισμό τους Αμμόλοφους. Όμως σαν αποτέλεσμα ουσιαστικό για τον τουρισμό, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τα νούμερα άλλων ετών», ανέφερε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ε» η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Παγγαίου.
«Συνολική εικόνα για την τουριστική κίνηση θα έχουμε μετά το καλοκαίρι. Από τη μεριά μας ανά διαστήματα κάνουμε καταγραφές ενδεικτικά σε καταλύματα, για να δούμε τις απώλειες και τη ζημιά που υπέστη η περιοχή μας από την πανδημία»
Παράλληλα, η κ. Μπενή εκτίμηση ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα τελειώσει πολύ πιο σύντομα από τις προηγούμενες, σημειώνοντας σχετικά: «Σίγουρα θα τελειώσουμε νωρίτερα, καθώς μετά τον 15αυγουστο ίσως να μην υπάρχουν κρατήσεις ή έστω λίγες σε κάποια συγκεκριμένα καταλύματα. Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 την 16η Αυγούστου άδειαζε η περιοχή μας και αυτή την εικόνα ίσως θα τη δούμε φέτος και θα «θυμηθούμε» τα παλιά, ωστόσο εύχομαι μόνο για φέτος. Πάντως συνολική εικόνα για την τουριστική κίνηση θα έχουμε μετά το καλοκαίρι. Από τη μεριά μας ανά διαστήματα κάνουμε καταγραφές ενδεικτικά σε καταλύματα, για να δούμε τις απώλειες και τη ζημιά που υπέστη η περιοχή μας από την πανδημία».
«Εμείς πλέον βάζουμε τους στόχους μας για τα επόμενα χρόνια, γιατί έχουμε ένα πενταετές πλάνο τουριστικής προβολής. Βέβαια αυτό θα γίνει όπου είναι εφικτό…»
«Γενικότερα το ότι είμαστε καλύτερα από άλλες περιοχές είναι λόγω των πολλών εξοχικών που υπάρχουν στον Δήμο Παγγαίου. Νομίζω ότι η φετινή χρονιά, θα είναι μια χρονιά συντήρησης για πολλούς επαγγελματίες, για κάποιους άλλους ούτε καν συντήρησης, ειδικά για αυτούς που δούλευαν με χώρες που απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών τους στην Ελλάδα, αυτοί έχουν μεγάλο χάσιμο. Εμείς πλέον βάζουμε τους στόχους μας για τα επόμενα χρόνια, γιατί έχουμε ένα πενταετές πλάνο τουριστικής προβολής. Βέβαια αυτό θα γίνει όπου είναι εφικτό. Για παράδειγμα είχαμε σχεδιάσει να προβάλλουμε την περιοχή μας στην Πολωνία σαν μια νέα αγορά τον Νοέμβριο, αλλά ίσως να μην γίνονται εκθέσεις εκείνη την περίοδο με βάση όσα λένε οι επιστήμονες. Δεν ακούμε φήμες, αλλά κινούμαστε στο πλαίσιο των όσων λένε οι ειδικοί και η Κυβέρνηση. Πηγαίνουμε βήμα βήμα πλέον κι ένα παραπάνω τώρα από το να κάνουμε κάτι βιαστικό. Άρα είναι μακριά το 2021 για να μιλάμε από τώρα τι θα συμβεί. Στην περιοχή μας δεν είχαμε πολλά κρούσματα, η ζημιά δεν ήταν μεγάλη από τον ίδιο τον ιό, αλλά από την παραφιλολογία και τις φήμες που διαδίδονται. Εμείς ακούμε τους επιστήμονες που μας λένε για τα πραγματικά κρούσματα. Κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, καθώς όλα τα καταστήματα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες και μένει να τα τηρήσουμε εμείς», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις της η Ελένη Μπενή

0
0
X
+
error: Content is protected !!