Το λάβαμε χτες και σήμερα το δημοσιεύουμε, απλά να προσθέσουμε ότι από χτες το βράδυ ο δήμος Παγγαίου πρόσθεσε ελαστικά κολωνάκια επί της Φρ. Παπαχριστίδη που κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη την ζωή κάποιων. Και σίγουρα αφόρητη για τους περισσότερους…….

Η επιστολή που λάβαμε

Αγαπητέ σου στέλνω τις φωτογραφίες που τράβηξα πριν λίγο στην Ελευθερούπολη. Φωτογραφίες από τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν γεμίσει την πλευρά της Εθνικής δεν έβγαλα για ευνόητους λόγους. Και παρόλο που υποτίθεται ότι είναι μειωμένα λόγω μέτρων κορωνοϊού, είναι αρκετά ώστε να έχουν κλείσει ήδη το πεζοδρόμιο και την πρόσβαση του σε άτομα με προβλήματα όρασης, προβλήματα κινητικότητας που κάνουν χρήση αναπηρικών αμαξιδίων, Μητέρες με καροτσάκια με μωρά, ανθρώπων και ηλικιωμένων που χρησιμοποιούν καλαθάκια με ροδάκια για τα ψώνια τους ειδικά τις μέρες του παζαριού, και γενικά του κάθε διαβάτη. Άρα όλοι οι προ αναφερόμενοι πρέπει να κατέβουν από το πεζοδρόμιο και να κάνουν χρήση του οδοστρώματος από την Εθνική μέχρι τον πρώην ΟΤΕ.
Συνεχίζοντας από το ίδιο πεζοδρόμιο προς το κέντρο της Φ.Π. και αν μπορέσουμε να περάσουμε τον συνωστισμό της Τράπεζας Πειραιώς χωρίς να κατέβουμε πάλι το πεζοδρόμιο, θα πρέπει να το κάνουμε αμέσως μόλις περάσουμε την τράπεζα γιατί μπροστά μας βρίσκουμε το εικονιζόμενο εμπόδιο που μας αναγκάζει να κατέβουμε και πάλι από το πεζοδρόμιο, και πιστέψετε με αν κάνεις χρήση αμαξιδίου, χωρίς μπάρες τέτοιου είδους πάνω- κάτω (άλματα) από τα πεζοδρόμια μπορεί να είναι επώδυνα και επικίνδυνα.
Συνεχίζοντας στο ίδιο πεζοδρόμιο, τα πράγματα σίγουρα δεν γίνονται καλύτερα.

Ας δούμε την εικόνα από την άλλη πλευρά και το άλλο πεζοδρόμιο, όπου η εικόνα είναι ίδια και χειρότερη αφού ήδη η προσπέλαση είναι αδύνατη και θα γίνει ακόμα χειρότερη όταν τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα από επιχειρήσεις που ακόμα δεν τα έβγαλαν. Η κατάσταση είναι χειρότερη γιατί εδώ έχουμε μόνιμες κατασκευές ακόμα και στο κέντρο των ειδικών διαδρόμων (ειδικές πλάκες), τι τις βάλατε βρε παιδιά για την μόστρα όσων έχουν όραση, αφού στην πορεία τους βλέπουμε κολόνες, μόνιμες κατασκευές, διαφημιστικές πινακίδες, τραπέζια, σκαμπό , πάνελ κλπ.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στους παράδρομούς όπως βλέπεις 

Ονόμασαν την ανάπλαση ως το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων 50 χρόνων στην Ελευθερούπολη, με φοβίζει, γιατί φοβάμαι ότι θα πρέπει να περιμένω άλλα 50 χρόνια για να δω μια σωστή ανάπλαση και ξέρω ότι δεν θα ζήσω τόσο, για να την δω και να ζήσω πιο ανθρώπινα. Δυστυχώς η πόλη μου έχει γίνει αφιλόξενη για άτομα ΑΜΕΑ αλλά νομίζω γενικότερα για όλους τους κατοίκους. Ίσως καλύτερη για τα τραπέζια αλλά όχι για μας.

Θα προτιμούσα τα στοιχεία μου να μην δημοσιευτούν, όχι γιατί τους φοβάμαι εκεί τον δήμο, πολλές φορές τους τα έχω πει και θα τους τα πω, αλλά απλά δεν θέλω να νομίζουν κάποιοι μαγαζάτορες ότι έχω κάτι μαζί τους και θέλω να τους εκθέσω. Απλά πιστεύω ότι όλοι θέλουμε το καλύτερο και μια ίση μεταχείριση όλων από την κοινωνία.

Ευχαριστώ για την Φιλοξενία.

51
6
X
+
error: Content is protected !!