Έχουν περάσει μερικές εβδομάδες ΕΔΩ από τότε που σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα ήρθαν στο φως στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου του Αϊ Γιαννιού, από το Δήμο Καβάλας όπου εκτελούνται κάποιες εργασίες.

Τα ευρήματα τα οποία ανάγονται σε μια ευρεία χρονική περίοδο που ξεκινάει από την αρχαιότητα και φτάνει μέχρι και τους μεταβυζαντινούς χρόνους σημαντικά και για τον λόγο αυτό η έφορος αρχαιοτήτων Καβάλας μας κα Στ. Δαδάκη είχε δηλώσει ότι τα ευρήματα θα μεταφερθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας για να καθαριστούν, να χρονολογηθούν και να εκτιμηθεί η σημασία τους.

Δυστυχώς, τα ευρήματα παραμένουν στην αυλή του σχολείου και αυτά τα αρχαία ευρήματα έχουν μετακινηθεί από την αρχική τους θέση, για να μπορέσουν να συνεχιστούν τα έργα με αποτέλεσμα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία να έχει σπάσει μεγάλο μαρμάρινο τμήμα της φιάλης. Συγκεκριμένα έχει σπάσει το ποδαρικό της φιάλης και ένα μαρμάρινο τμήμα της φιάλης που έχει και αυτό αποκοπεί από το υπόλοιπο, φαίνεται ότι είναι πρόσφατα σπασμένο, καθώς στο σημείο τομής το μάρμαρο είναι πιο λευκό από τα άλλα σημεία. Στην πρώτη φωτογραφία το ποδαρικό βρίσκεται ακόμη επάνω στη φιάλη, ενώ στη δεύτερη έχει αποκοπεί.
Κανείς δεν γνωρίζει τι άλλη ζημιά θα γίνει, όσο παρατείνεται αυτή η εκκρεμότητα…


Περισσότερα στο XRONOMETRO που ανέδειξε το θέμα.

0
0
X
+
error: Content is protected !!