Όλοι βλέπουμε και ξέρουμε ότι οι δρόμοι του Παγγαίου είναι ένα μαύρο χάλι. Ο κόσμος παραπονιέται για τις λακκούβες και έτσι ο δήμος περνάει με ένα φορτηγάκι και ρίχνει με το φτυάρι ή κάνει ένα μερεμέτι, και όλα καλά. Αλλά έλα που ο χρόνος είναι αμείλικτος στην προχειρότητα και για τις δουλειές του ποδαριού και του φαίνεσθαι.

Ήταν 12 Ιουλίου 2018 όταν είχαμε αναφερθεί για πρώτη φορά για ένα πρόβλημα στην άνοδο Γεωργιανής – Νικήσιανης που οφειλόταν σε μια κακοτεχνία του δήμου που κάποιο “αστέρι” αντιδήμαρχος με ή χωρίς την ΔΕΥΑΑ άνοιξε μια τρύπα 50Χ50 και μετά την έκλεισε με τσιμέντο και χώμα, μάλιστα τότε το είχαμε κάνει με χιούμορ γιατί μέσα από την τρύπα άρχισαν να βγαίνουν φυτά περισσότερα ΕΔΩ.  Δυστυχώς εκεί στο δήμο ούτε το χιούμορ αλλά ούτε και την κρισιμότητα της κατάστασης εκτίμησαν. Μας αγνόησαν και μας χλεύασαν.

Τον Φεβρουάριο του 2019 (7μήνες μετά) με ένα εκτενέστατο άρθρο και πολλές φωτογραφίες ΕΔΩ επισημάναμε και προειδοποιούσαμε ότι από την κακοτεχνία (τρύπα) έμπαζε  νερό και η διάβρωση πλέον είχε μετατρέψει μια τρύπα (προβληματάκι)  50Χ50 cm κόστους Χ σε μια σημαντική ζημία (τουλάχιστον μέχρι τότε) 3.50Χ3.50 m.(και αγνώστου βάθους) κόστους Χ 100, μας αγνόησαν και πάλι, μας χλεύασαν και πάλι, είχαμε και εκλογές, πέρασε από τότε ένας ολόκληρος χρόνος.

Σήμερα Γενάρης του 2020 και αφού το έδαφος από τη διάβρωση  πλησίασε να μοιάζει με το ηφαίστειο της Αίτνας και αφού μέχρι και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ περνούσαν στο αντίθετο ρεύμα για να μην βουλιάξουν, ο δήμος αποφάσισε να κάνει κάτι.  Προχτές Πέμπτη, συνεργείο έσκαψε επιφανειακά τον δρόμο, από δημοσιογραφικό χούι λοιπόν βρέθηκα εκεί και άρχισα να βγάζω φωτογραφίες και το πρώτο που παρατηρείς είναι ότι η αρχική τρυπούλα 50cm Χ 50cm όπως είχαμε προβλέψει ένα χρόνο πριν, μεγάλωσε απίστευτα η ατιμούλα.

αλλά; χαιρόμουν με αυτό που έβλεπα γιατί νόμιζα ότι το πρόβλημα θα λυθεί.

Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που κάποιος του δήμου περιχαρής που είδε κάμερα, με πλησίασε και με το που άρχισε να μου μιλάει, πάει η χαρά, πάει η ελπίδα πάει η αισιοδοξία. Αλλά, ΑΛΛΑ με έβαλε στο δρόμο της ανάπτυξης, αφού απαντώντας στις ερωτήσεις μου, εξήγησε με υπερηφάνεια ότι τώρα θα γίνει καλλίτερο από ποτέ! Τώρα λέει θα πέσει ένα πλέγμα και μετά τσιμέντο πάχους που έδειξε με τα δάκτυλα και με στόμφο το χαρακτηριστικό “τόσο”. Στην ερώτηση μου άσφαλτος δεν θα πέσει; Ο άνθρωπος μου εξήγησε ΌΧΙ και ότι το τσιμέντο είναι πιο καλό !!!!!!!!!!!!!
Μου είπε και κάτι άλλα………… και τότε με χτύπησε ! Θεϊκή επιφώτιση! Στον δήμο ήρθε η ανάπτυξη αφού ανακαλύφθηκε ότι το τσιμέντο είναι καλλίτερο από την άσφαλτο. Το βλέπουμε ή το βλέπω εγώ τουλάχιστον στην Ελευθερούπολη και Νικήσιανη που κινούμε ότι το τσιμέντο στον Δήμο Παγγαίου σιγά σιγά τείνει να αντικαταστήσει την άσφαλτο αφού η κάθε τρύπα μικρή ή τρυπάρα κλείνει πλέον με τσιμέντο. Αδέρφια υπάρχουν χιλιάδες χιλιόμετρα ασφάλτου στον Δήμο μας που μπορούμε να αντικαταστήσουμε με τσιμέντο και στο μέλλον ξανά σε άσφαλτο, σε δουλειά να βρισκόμαστε …. Ωραία φάμπρικα έλεγε στον Μαυρογιαλούρο η λακκούβα, οι δρόμοι, τα χώματα, η άσφαλτος, τα τσιμέντα κλπ. Χρυσές οι μπίζνες και διαχρονικές και αγγίζει πολλούς, ολόκληρη αλυσίδα !!! Βέβαια υπάρχει ένα θεματάκι με κάποιους που καταλήγουν ακόμα και στο νοσοκομείο λόγω της λακκούβας.

Χτες λοιπόν  Παρασκευή το ΤΟΣΟ με το συμπάθιο…. Έπεσε.  Η άσφαλτος αντικαταστάθηκε με τσιμέντο


 

 

 

 

 

 

 

Σίγουρα φαίνεται καλλίτερο από ότι ήταν 4 μέρες πριν, σίγουρα ο κρατήρας της Αίτνας έκλεισε προσωρινά. Αλλά για πόσο;
Εμείς απλά παραθέτουμε φωτογραφίες από παρεμβάσεις στον ίδιο δρόμο που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια όλες με τσιμέντο, μάλιστα κάποιες είναι λίγων μηνών και κάποιες μερικών εβδομάδων.

0
0
X
+
error: Content is protected !!