Όλοι γνωρίζουμε ότι πλέον η Αλάνα της Ηρακλείτσας πέρασε μετά από πλειστηριασμό του ΤΑΙΠΕΔ στον επενδυτή και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα Άλεξ  Χαντιτάτζι έναντι του ποσού των 18.500.000€.  

Ο Alexander Haditaghi, γεννήθηκε το 1977 στο Ιράν και μεγάλωσε στην Τουρκία. Στην συνέχεια η οικογένεια του μετανάστευσε στο Τορόντο του Καναδά μετά τον θάνατο του πατέρα του. Αρχικά ως έφηβος άνοιξε ένα στάντ με χοτ-ντόγκ ώστε να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένεια του ενώ στην συνέχεια μετακινήθηκε στην Νέα Υόρκη για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι εκατομμυριούχος, μεγαλομέτοχος μεγάλων εταιριών και η περιουσία του υπολογίζεται στα 250.000.000 δολάρια. 

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα Άλεξ Χαντιτάτζι σκοπεύει να δημιουργήσει στην Αλάνα ένα συγκρότημα με 280 βίλες αξίας από 699.000 έως 988.000 ευρώ. Οι βίλες απευθύνονται και σε κατοίκους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι θα μπορούν αν αποκτήσουν μόνιμη κατοικία και να επωφεληθούν, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του από τους χαμηλότερους φόρους και από την λεγόμενη Χρυσή Βίζα (Golden Visa) δηλαδή άδεια διαμονής στη χώρα μας μέσω της αγοράς ακινήτου, αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τα οποία συνολικά 9.610 πολίτες τρίτων χωρών επένδυσαν κεφάλαια σε ακίνητη περιουσία άνω των 250.000€ (έκαστος) στην Ελλάδα αποκτώντας  άδεια διαμονής (golden visa). Συμπεριλαμβανομένων και των μελών των οικογενειών των επενδυτών, άδεια διαμονής μέσω του προγράμματος Golden Visa έχουν συνολικά 28.767 άτομα.

Οι Κινέζοι είναι οι πρωταθλητές.

Από αυτά τα συνολικά 28.767 άτομα που έχουν αποκτήσει Golden Visa αναλυτικά οι 19.413 είναι  Κινέζοι, Τούρκοι 1.860, Ρώσοι 1.694, Λιβανέζοι 1.041, Ιρανοί 640, Αιγύπτιοι 636, Ιρακινοί 537. Άλλες 341 άδειες διαμονής έχουν χορηγηθεί σε υπηκόους των ΗΠΑ, 270 της Συρίας και 283 της Ουκρανίας. Σε υπηκόους λοιπών χωρών έχουν χορηγηθεί συνολικά 1.625 άδειες διαμονής.

Σημαντική, κατά τους ειδικούς του υπουργείου οικονομικών, είναι η συνεισφορά των επενδυτών και των οικογενειών τους μέσα από τη δαπάνη για την κατανάλωση προϊόντων και υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στη χώρα μας, εάν ληφθούν υπόψη η οικονομική επιφάνεια και ο τρόπος ζωής τους, αλλά και το όφελος που προκύπτει από υπηρεσίες διαχείρισης και συντήρησης των ακινήτων τους.

Ο μόνος που έχει ταχτεί μέσα από τα Μ.Μ.Ε.  αντίθετος σε αυτή την επένδυση είναι ο Δήμαρχος Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδης, χωρίς ουσιαστικά μέχρι σήμερα να αιτιολογήσει την αντίθεση του σε αυτή την επένδυση.  Γιατί άραγε; 

 

14
0
X
+
error: Content is protected !!