Ξεκινάμε πρώτα λέγοντας ένα μεγάλο μπράβο στους εργάτες του δήμου, τους χειριστές των μηχανημάτων και σε όσους άλλους χτες το βράδυ και σήμερα δούλεψαν σκληρά και συνέβαλαν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα από την ισχυρή βροχόπτωση.

Αλλά βρε παιδιά έλεος με το τι ανέβαζαν οι του δήμου στα social media και τι έγραφαν και τι έδειχναν τα τοπικά Μ.Μ.Ε. Η υπερβολή στο έπακρο. Καλή η αυτοδιαφήμιση και η προβολή της παράταξης,  αλλά αδικείτε τους πραγματικούς ήρωες…….

Διαβάζαμε τίτλους μεταξύ των άλλων:

Νωρίτερα διαβάζαμε για το “Φράγμα” της Νικήσιανης ότι τάχα είχε φτάσει στα όρια και κινδύνευε να καταρρεύσει με απρόβλεπτες συνέπειες !!! Τι να πεις κανείς; Να κλάψει ή να γελάσει;
Κατ΄ αρχάς να πούμε ότι όπως θα δείτε στις πιο κάτω φωτογραφίες το έργο εκεί είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να συγκρατεί το νερό σε κάποιο επίπεδο στο αρδευτικό κανάλι για άρδευση των Τεναγών και αν υπάρχει υπερχείλιση το νερό να φεύγει για Στρυμόνα. Δεύτερον, όπως είπαμε είναι αρδευτικό κανάλι με στάσιμο νερό, δεν έχει ροή σαν ποτάμι ώστε να εξασκεί πιέσεις ώστε να καταρρεύσει….

καθημερινές 
χτες πριν “καταρρεύσει”

Κάθε μέρα η δημοσιογραφία στα μέρη μας θυμίζει τα ευτράπελα των μεγάλων καναλιών της Αθήνας. Γιατί αλλιώς δεν εξηγείτε, όταν χτες το μεσημέρι που ομολογουμένως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στο Δ. Παγγαίου καλός συνάδελφος τοπικού καναλιού μπήκε με τα παπούτσια και τα ρούχα σε μικρό χείμαρρο για χάρη του ρεπορτάζ. (Το ψαρέψαμε χτες στο face book και το αναδημοσιεύουμε). Όπως και η ασπρόμαυρη φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος ο δημοσιογράφος μετά από την κατάλληλη επεξεργασία. 

Και ερχόμαστε στις δηλώσεις του Δημάρχου Παγγαίου που και αυτές γίνανε πρωτοσέλιδο σε κάποια Μ.Μ.Ε περνώντας  το μήνυμα του δημάρχου ότι στο Δήμο Παγγαίου για όλα τα δεινά φταίνε όλοι οι άλλοι…….. και οι ανεύθυνοι είναι μόνο οι δημότες……….. 

Να πούμε ότι ο δήμαρχος Παγγαίου βρίσκεται στην Αθήνα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ  και παρόλο την απόσταση με μεγάλη σπουδή και άμεσα ήξερε τα αίτια και σε ποιους να ρίξει τις ευθύνες……..Σε στιγμές έπαρσης  έγραψε.

 

Ας τα πιάσουμε λοιπόν ένα – ένα αυτά που γράφεις 

Α) Φρεάτια ομβρίων καθαρά τότε γιατί στην Ελευθερούπολη βλέπαμε αντιδήμαρχο να βγάζει καπάκια;

Β) Ρέματα καθαρά ….

Και εμείς απορούμε “αφού” τα ρέματα ήταν καθαρά από που ήρθαν όλα αυτά τα φερτά υλικά και τα ογκώδη αντικείμενα……? Μήπως τα έριξαν εκείνο το βράδυ;
 
Γ) Γράφεις και απορείς: Και απορώ που βρέθηκαν όλα αυτά τα ογκώδη . Μήπως τα έριξαν οι Αντιδήμαρχοι , μήπως τα έριξαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων , μήπως οι δημοτικοί υπάλληλοι …. Απορώ.

Και εμείς απορούμε όπως και εσύ, αν πλην των δημοτών (που καταφέρεσαι) αν τα έριξαν στα ρέματα  και κάποιοι ανεύθυνοι Αντιδήμαρχοι , ή μήπως τα έριξαν κάποιοι πρόεδροι των κοινοτήτων , ή μήπως κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι κατόπιν εντολών…….

Νωπό είναι το πρόστιμο (πριν τρεις μήνες) που έφαγε ο Δήμος Παγγαίου όταν πιάστηκαν στα πράσα άνθρωποι του δήμου εκτελώντας έργα ισοπέδωσης  να θάβουν και να πετούν σε ρέματα επικίνδυνα γεωργικά απόβλητα…. (Περισσότερα ΕΔΩ

Ή να ξεχάσουμε τις  τόσες “οργανωμένες” χωματερές ή προσωρινά σημεία εναπόθεσης του 2018, 2019, 2020   σε Γεωργιανή, Αμισιανά, Μεσορόπη, Νέα Περάμο, Κοκκινόχωμα, Ακροπόταμο, Αυλή κλπ. Που έφεραν χιλιάδες πρόστιμα στον Δήμο Παγγαίου και στο τέλος ή πήραν φωτιά ή θάφτηκαν ή μετακόμισαν σε άγνωστη……… τοποθεσία……… πριν έρθουν ακόμα πιο μεγάλα πρόστιμα (σχετικά ΕΔΩ)

Ναι κύριε δήμαρχε σίγουρα υπάρχουν πολλοί ανεύθυνοι δημότες στο δήμο, αλλά ανεύθυνη είναι και η διοίκηση σου.

Και είναι ανεύθυνη γιατί η διοίκηση σας όχι μόνο συμμετέχει με πράξεις όπως περιγράψαμε πιο πάνω στην υποβάθμιση του δήμου και του περιβάλλοντος, αλλά γιατί  λόγω της ψηφοθηρικής βουλιμία σας  και για να τα πηγαίνεις καλά με όλους, δεν έχουμε ακούσει έστω μια φορά να έχει επιδοθεί ένα πρόστιμο σε δημότη ή επιχείρηση ή έστω κάποια επίπληξη σε δημοτικούς… , σε αντίθεση έχουμε ακούσει για πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο δήμο για την ρύπανση που κάνει. Ή έχουμε διαβάσει δημοσιεύματα ξένου τύπου που σας εγκαλούν για ανικανότητα ή εξυπηρέτηση συμφερόντων ΕΔΩ
Όσο για έργα αντιπλημμυρικά έργα ούτε λόγος, ανύπαρκτα.
Και τα στραβά τα μάτια της ψηφοθηρικής βουλιμίας σας δεν σταματά μόνο στην καθαριότητα, σκουπίδια κλπ. Επεκτείνετε και σε πολλά άλλα όπως π.χ. και σε πολαιοδομικές παραβάσεις. Παράδειγμα το πως ένα εκκλησάκι στη Ν. Ηρακλείτσα μέσα στα δύο τελευταία χρόνια κάτω από την μύτη της διοίκησης ρουσφέτι χωρίς καμία πολαιοδομική άδεια μεταμορφώθηκε και σήμερα συνεχίζει να λειτουργεί σαν χώρος δεξιώσεων και εκδηλώσεων σαν να μην τρέχει τίποτα..
Και από

έγινε

και επεκτείνεται

Και όπως έγραφαν δημοσιεύματα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει από την πολαιοδομία έκαναν λόγο για πρόστιμο 100.000€.(ΕΔΩ)Βέβαια ποτέ δεν έγινε γνωστό (για παραδειγματισμό) αν υπήρξε κάποιο πρόστιμο και το ύψος του.

Και όπως γράψαμε πιο πάνω τα Μ.Μ.Ε της περιοχής μας πλέον μοιάζουν και συμπεριφέρονται σαν τα κεντρικά, το ίδιο και η διοίκηση Παγγαίου πράττει, όπως η κυβέρνηση που δεν φταίει για τίποτα και για όλα φταίνε οι άλλοι και η ατομική ευθύνη… έτσι και στο δήμο Παγγαίου φταίνε όλοι οι άλλοι και τώρα (βλέπεις δεν υπάρχει πλέον Ξουλόγης) φταίνε οι δημότες για όλα.

Το καλάμι μεγαλώνει και η έπαρση του 60% καλά κρατεί. Και όσο δεν υπάρχει έστω τόσο δα αυτοκριτική από όλους, ο κόσμος μας (δήμος μας) δεν γίνεται καλύτερος.

Πάντως χτες στην Ν. Πέραμο εκτός από αυτά που έδειξαν και πρόβαλαν (για τα οποία φταίνε οι ανεύθυνοι κατά τον δήμαρχο) υπήρξαν και άλλα που οι δημότες κατηγορούν την διοίκηση αλλά τα Μ.Μ.Ε δεν είδαν. Π.Χ. Πλημύρες σε χωματόδρομους και σπίτια, τοιχία που έπεσαν κλπ.
Να μερικά παραδείγματαΚαι άλλα πολλά που θα βρείτε σε αναρτήσεις δημοτών.
Και όπως έγραψε νωρίτερα πρώην αυτοδιοικητικός: Έχω βάσιμες υποψίες ότι η λίστα Αναστασιάδη επηρεάζει αρκετά τα όσα συμβαίνουν στον Δ Παγγαίου

42
0
X
+
error: Content is protected !!