Ηλικιωμένος κατηγορεί ιερέα της Καβάλας ότι του «έφαγε» 180.000 ευρώ.

Πρόκειται για έναν 71χρονο, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά του ιερέα. Μήνυση όμως κατέθεσε και ο ιερέας κατηγορώντας τον ηλικιωμένο ότι του έκλεψε 40.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την μήνυση του 71χρονου Σ.Τ., ο ηλικιωμένος γνώρισε τον ιερέα στο παρεκκλήσι της εκκλησίας που λειτουργούσε, τον Αύγουστο του 2020. Ο ιερέας τον έπεισε να μετακομίσει στο σπίτι του για να τον φροντίζει, καθώς ο 71χρονος διέμενε μόνος του. Όπως ισχυρίζεται ο ηλικιωμένος, ο ιερέας εκμεταλλευόμενος την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και τελικά του απέσπασε από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στους οποίους τον είχε καταστήσει συνδικαιούχο 180.000 ευρώ. Στις 12 Αυγούστου του 2021 ο ηλικιωμένος έφυγε από το σπίτι του ιερέα και φιλοξενείται σε ίδρυμα της Μητρόπολης ΦΝΘ.

Από την πλευρά του ο ιερέας υποστηρίζει ότι ο ηλικιωμένος του ζήτησε να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του και προσφέρθηκε να του καλύψει τις δαπάνες για την τροποποίηση του ισογείου της κατοικίας του όπου θα διέμενε. Στη συνέχεια ο 71χρονος ζήτησε από τον ιερέα να κάνει ανάληψη 230.000 ευρώ από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς για να τα προσφέρει στον ίδιο και την οικογένειά του, επειδή όπως είπε, ήταν οι μόνο άνθρωποι που του συμπαραστάθηκαν. Ο ιερέας αποδέχθηκε τα 140.000 ευρώ της δωρεάς και ζήτησε από τον ηλικιωμένο να πάνε στην εφορία για να κάνουν δήλωση δωρεάς. Ο φόρος δωρεάς ήταν 56.000 ευρώ εκ των οποίων συμφώνησαν τις 40.000 να τις πληρώσει ο ιερέας και τα υπόλοιπα ο 71χρονος. Στις 11 Αυγούστου 2021 ο ηλικιωμένος ζήτησε από τον ιερέα να του δώσει τις 40.000 ευρώ για να τις φυλάξει στο συρτάρι του. Ο ιερέας του έδωσε τα χρήματα και την επόμενη μέρα, ο ηλικιωμένος μαζί με άλλα δύο άτομα μάζεψαν τα πράγματα και έφυγαν από το σπίτι.

Η υπόθεση αναμένεται να λυθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

πηγή

0
0
X
+
error: Content is protected !!