Ζητούν την παραίτηση του Προέδρου

Στην 20η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 21-12-2017 στην Κομοτηνή η παράταξή μας καθώς και η παράταξη «Γνώση και Συνεργασία» με επικεφαλής τον κ. Τραϊφόρο Βασίλη κατέθεσαν επερωτήσεις σχετικές με την ανώνυμη εταιρεία «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Μ.Θ. Α.Ε.» όπου κύριος μέτοχος με ποσοστό 80% είναι η Περιφέρειά μας.

Οι παραπάνω επερωτήσεις ήρθαν ως φυσικό επακόλουθο των όσων γράφτηκαν στον τοπικό τύπο σχετικά με την παράνομη πρόσληψη Γενικού Διευθυντή στην εταιρεία «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Μ.Θ. Α.Ε.». Μία πρόσληψη που πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα ίχνος διαφάνειας, παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες η οποία επέφερε τελικά και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση λόγω της μη έγκαιρης αναγγελίας πρόσληψης του νεοπροσλαμβανόμενου Γενικού Διευθυντή στις αρμόδιες Υπηρεσίες (Ε.Φ.Κ.Α. – Ο.Α.Ε.Δ – Σ.Ε.Π.Ε.). Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στην αναγγελία πρόσληψης του παραπάνω υπαλλήλου πρόεβηη εταιρεία ετεροχρονισμένα και ύστερα από ελέγχους που διενήργησε το Ι.Κ.Α. Καβάλας, γεγονός που επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση της εταιρείας, λόγω του καταλογισμού των προβλεπομένων προστίμων και προσαυξήσεων.

Δυστυχώς οι απαντήσεις που δόθηκαν τόσο από τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο Χρήστο, όσο και από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Μ.Θ. Α.Ε.» κ. Ιωσηφίδη Αλέξανδρο δεν ικανοποίησαν όχι μόνο τους ερωτώντες αλλά πιστεύουμε ούτε τους συμβούλους της συμπολίτευσης, γιατί ουδεμία απάντηση δόθηκε επί της ουσίας των ερωτημάτων.

Οφείλουν κάποιοι να αντιληφθούν ότι οι εποχές που οι τοπικοί «άρχοντες» έκαναν ότι ήθελαν, χωρίς κανείς να τους ελέγχει, τελείωσαν. Η δημόσια περιουσία δεν είναι ιδιοκτησία του εκάστοτε αιρετού, αλλά περιουσία του λαού, ο οποίος μάτωσε οικονομικά και συνεχίζει να ματώνει, εξαιτίας αυτών των πρακτικών.

Πολύ δε περισσότερο, κανείς δεν δικαιούται να ζημιώνει οικονομικά τη δημόσια περιουσία, απαιτώντας στη συνέχεια από τους πολίτες να αναλάβουν για μία ακόμη φορά το βάρος των δικών του επιζήμιων και σκόπιμων «λαθών».

Για όλα τα παραπάνω ζητούμε την παραίτηση από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Μ.Θ.Α.Ε.» κ. Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, ενέργεια στην οποία θα έπρεπε ο ίδιος να έχει ήδη προβεί για λόγους πολιτική ευθιξίας, καθώς και από τον κ. Περιφερειάρχη να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των διορισμένων από τον ίδιο, μελών του Δ.Σ της παραπάνω εταιρείας.

Για τη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση

Σπύρος Τουρτούρης

Παντελής Λασκαρίδης

Μενέλαος Μαλτέζος

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
986 προβολές
X
+