Ζητούν την εφαρμογή του Νόμου

Όπως όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένας νόμος που μόνο στα χαρτιά υφίσταται, αλλά δεν εφαρμόζεται, πρόκειται για τον αντικαπνιστικό  νόμο, πλέον Πανελλαδικά ομάδες αντιδρούν και ζητούν την πλήρη εφαρμογή του. 

Oμάδα Δραμινών πολιτών με την συμμετοχή και την συμπαράσταση από πολλούς συλλόγους και φορείς της Δράμας, όπως τον σύλλογο καρκινοπαθών, νεφροπαθών, τον Ιατρικό σύλλογο ζητούν δυναμικά την άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη Δράμα. Με αναφορά τους με αποδέκτες τους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Εφετών Θράκης, Πρωτοδικών Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας και άλλους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Παράλληλα  η ομάδα Δραμινών πολιτών ζητά από τους εισαγγελείς να διερευνήσουν τα ποινικά αδικήματα που πιθανόν έχουν τελέσει όλοι οι αιρετοί και δημόσιοι υπάλληλοι που εμπλέκονται στη μη εφαρμογή του νόμου καθώς κατηγορούν ευθέως την Δημοτική Αρχή για έλλειψη πολιτικής βούλησης από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας στο πλευρό των Δημοτών.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου στην συνεδρίαση του ασχολήθηκε και με το θέμα του καπνίσματος σε καφετέριες, ταβέρνες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, χώρους εστίασης κ.τ.λ. εξέδωσε ανακοίνωσή που αναφέρει: 

Λαμβάνοντας λοιπόν αφ’ ενός υπ’ όψιν την σχετική νομοθεσία που διέπει την λειτουργία των προαναφερμένων χώρων σε συνάρτηση με το κάπνισμα και αφ’ετέρου το γεγονός ότι, άπαντες είναι ισότιμοι πολίτες και ότι οι ευπαθείς ομάδες, μα και οι μη καπνίζοντες συνάνθρωποί μας, έχουν εξίσου δικαίωμα σεβασμού και προσέλευσης στους ανωτέρω χώρους, χωρίς στιγματισμούς και αποκλεισμούς,

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΖΗΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ

  1. Την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου σχετικά με το κάπνισμα γενικώς.
  1. Έκαστος εκ των εμπλεκομένων φορέων (Αντιπεριφέρεια-Δήμοι-Αστυνομία) στον βαθμό που του αναλογεί, ας αναλάβει τις ευθύνες του.
  1. Ο Ιατρικός Σύλλογος δεσμεύεται, όποτε του ζητηθεί, να συμμετέχει σε εκδηλώσεις με αντικειμενικό σκοπό την ενημέρωση των συνανθρώπων μας σχετικά με το κάπνισμα, αλλά και για άλλα θέματα πρόληψης, συμπεριφοράς και θεραπείας διαφόρων ασθενειών, εθισμών κ.τ.λ.
Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
950 προβολές
X
+