Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων τους δύο Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Δράμας κ. Αλέξιο Πολίτη και Γρήγορη Παπαεμμανουήλ αντίστοιχα για τη πρωτοβουλία, αλλά και τις δύο ιστορικές ομάδες της περιοχής, τον ΑΟΚ και τη Δόξα για τη συμμέτοχη τους σε έναν αγώνα με πολύ συμβολική σημασία για τον χαμό ενός 19χρονου παιδιού, του Άλκη.
Ως γονείς, ανησυχούμε καθημερινά για το τι μπορεί να συμβεί στα παιδιά μας και τρέμουμε να μη τους συμβεί κάτι κακό. Δεν ξέρω τι δύναμη ψυχής έχουν οι γονείς αυτού του παιδιού σήμερα.
Έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών προπονητής μπάσκετ στον Γυμναστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης αλλά και στον Αστέρα Καβάλας, κύριο μου μέλημα ήταν οι αθλητές και οι αθλήτριές μου να απολαμβάνουν τη χαρά του παιχνιδιού. Γιατι ο αθλητισμός είναι για να προσφέρει χαρά και να συμβάλει στην ευεξία τόσο των αθλητών όσο και των φιλάθλων. Αυτή η αντίληψη με οδήγησε και στον μονόδρομο να αγωνιστώ για τη δικαίωση της ομάδας του ΑΟΚ και μετά από δυσκολίες τα καταφέραμε.
Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή, που λόγω πολλών παραγόντων, αρκετοί συνάνθρωποί μας, κυρίως νέοι, καταφεύγουν στη βία ως την εύκολη λύση για να επιλύσουν τις διαφορές τους. Μετέπειτα αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτός ο κύκλος είναι φαύλος και μας καταδικάζει περισσότερο. Όλοι μαζί, λοιπόν, Πολιτεία, ομάδες και φίλαθλοι πρέπει να εργαστούμε για να αλλάξει η προσέγγιση της κοινωνίας προς τον αθλητισμό.
Ένα όμορφο παράδειγμα είναι τα παιδιά μας που κλήθηκαν να κρατήσουν όρθια την ομάδα του ΑΟΚ και η κοινωνία της Καβάλας τα αγκάλιασε για τη προσπάθεια τους. Τους πρέπουν συγχαρητήρια.

0
0
X
+
error: Content is protected !!