Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου με αφορμή την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την παύση λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ελευθερούπολη.
Συγκεκριμένα, τονίζει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των συναλλαγών των κατοίκων του Δήμου Παγγαίου πραγματοποιείται στο εν λόγω κατάστημα, και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φήμες, η πρόσβαση σε κατάστημα άλλης πόλης θα είναι χρονοβόρα και δαπανηρή για τους κατοίκους.
Συμπληρώνει ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού της περιοχής είναι άτομα τρίτης ηλικίας και ως εκ τούτου, θα καταστεί απαγορευτικό για εκείνους η οποιαδήποτε μετακίνηση σε άλλη πόλη και, σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με ηλεκτρονικά μέσα, καθώς δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εξάλλου, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο και ως εκ τούτου ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις συναλλαγές τους με την τράπεζα.
Η βουλευτρία ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν είναι εν γνώσει του η πρόθεση της Τράπεζας και σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να μην προχωρήσει το κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τάνια Ελευθεριάδου

6
0
X
+
error: Content is protected !!