Ανοικτή επιστολή ιδιοκτητών Space fm και Paggaionet προς τον Δήμαρχο Παγαίου Φιλ. Αναστασιάδη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κ.  Γάκη, τους αρχηγούς των παρατάξεων Δημ. Μπαταλογιαννη, Γ. Γερομάρκο, Αθ. Βαζακίδη,  Μιχ. Διαμαντόπουλο, την πρόεδρο της κοινοφελούς επιχείρησης Μυρ. Χρυσαφούδη αναφορικά με τι ειπώθηκε στη δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την κατανομή διαφημιστικών κονδυλίων στα Μ.Μ.Ε.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (Παρασκευή 8/5/2020) μέσω τηλεδιάσκεψης και οι τέσσερις αρχηγοί της αντιπολίτευσης έθεσαν το ερώτημα προς την διοίκηση γιατί δεν συμπεριελήφθησαν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Δήμου Παγγαίου στη καμπάνια και συνεπώς και στο κονδύλι “Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου προς τους δημότες σχετικά με τον COVID-19” και το χρηματικό ποσόν των 3.000€ που αποδόθηκε αποκλειστικά στα 2 τηλεοπτικά κανάλια της Καβάλας Center και ΕΝΑ CHANEL.

Κατά την άποψη μας όχι μόνον δεν έλαβαν μια πειστική απάντηση, αλλά χειρότερα μέσα από αοριστίες και γενικόλογα εντυπώσεων,  μάλλον έλαβαν μια παραπλανητική απάντηση.

Ακούγοντας την τοποθέτηση του δημάρχου Φιλ. Αναστασιάδη, που ονομαστικά και στοχευμένα αναφέρθηκε στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του κ Στεφανίδη SPACE FM και στο ιντερνετικό ραδιόφωνο και σελίδα του κ Σοφτά Paggaionet, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος άθελα του και άκομψα χρησιμοποίησε όρους  “ότι ο δήμος με αυτά τα δυο μέσα ενημέρωσης συνεργάζεται με ένα ειδικό καθεστώς και άφησε να εννοηθεί ότι λόγω του ότι είναι τοπικά μέσα υπάρχει ιδιαίτερη μεταχείριση δημιουργώντας εντυπώσεις.

Επειδή εμείς οι ιδιοκτήτες αυτών των μέσων πιστεύουμε πολύ απλά ότι αντικειμενική ενημέρωση και “ειδικά καθεστώτα” συνεργασίας αρχών και Μ.Μ.Ε δεν συμβαδίζουν δημοκρατικά και δημιουργούνται κακές εντυπώσεις και θέλουμε να αποφύγουμε κάθε παρερμηνεία ανακοινώνουμε τα εξής:

1) Δεν γνωρίζαμε ότι η συνεργασία μας με τον Δήμο Παγγαίου διέπεται από κάποιο “ειδικό καθεστώς” και για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να δημοσιοποιήσουμε το πλαίσιο συνεργασίας μας με τον Δήμο και δηλώνουμε τα παρακάτω.

Όσον αναφορά τον κ Στεφανίδη, ο SPACE FM από 1-1-2020 μέχρι σήμερα έχει λάβει το συνολικό ποσόν των 199€ για τον space92.2fm ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ και για το ραδιοφωνικό σταθμό λελεβωσε 101.3fm το ποσον 99.00 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ για την προβολή (spot) εκδήλωσης του δήμου Παγγαίου.
Πέρα αυτού το μόνο που του έχει ζητηθεί από τον Δήμο με την επιστολή που σας επισυνάπτουμε με ημερομηνία 5/3/2020 (δηλ. προ Κορονοϊού) προσφορά για την προβολή συγκεκριμένων εκδηλώσεων με τον όρο το συνολικό ποσόν να μην υπερβαίνει το υπολοιπο καθαρο ποσον χωρις ΦΠΑ τα 630€ για προβολή ετήσια της κοινωφελούς επιχείρησης του δημου Παγγαιου.

Όσον αναφορά τον Φραγκίσκο Σοφτά και την σελίδα Paggaionet, από 1-1-2020 μέχρι σήμερα το paggaionet έχει λάβει το συνολικό ποσόν των 145€  χωρίς  ΦΠΑ για την προβολή (spot) εκδήλωσης. Και πέρα αυτού το μόνο που του έχει ζητηθεί από τον δήμο με την επισυναπτόμενη επιστολή με ημερομηνία 5/3/2020 (δηλ. προ Κορονοϊού) προσφορά για την προβολή συγκεκριμένων εκδηλώσεων με τον όρο το συνολικό ποσόν να μην υπερβαίνει το υπόλοιπο καθαρό ποσόν χωρίς ΦΠΑ τα 650€ για προβολή ετήσια της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Παγγαίου.  

2) Μετά από όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, εγώ ο Στράτος Στεφανίδης και εγώ ο Φραγκίσκος Σοφτάς αποφασίσαμε από κοινού ότι θα προχωρήσουμε στη προβολή μέσω των σταθμών μας για λογαριασμό του δήμου των όποιων από των εκδηλώσεων που αναφέρονται στις επιστολές πραγματοποιηθούν, και ζητάμε το όποιο οικονομικό αντίτιμόν των προβολών αυτών να κατατεθεί για λογαριασμό μας, από τον Δήμο Παγγαίου, στον ίδιο λογαριασμό στον οποίο ο Δήμαρχος Παγγαίου και οι αντιδήμαρχοι κατέθεσαν μέρος των μισθών τους για το αγώνα κατά του κορονοϊού.

Παραμένουμε στις επάλξεις της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης καθώς επίσης στην όποια υπηρεσία του Δήμου Παγγαίου και της αντιπολίτευσης.

Στράτος Στεφανίδης

Φραγκίσκος Σοφτάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ_signed
κλικ κάτω αριστερά για να πάτε στην β΄ σελίδα.
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΦΤΑΣ_signed
κλικ κάτω αριστερά για να πάτε στην β΄ σελίδα.

0
0
X
+
error: Content is protected !!