Αίτημα βελτίωσης της κυκλοφοριακής κατάστασης που επικρατεί επί της οδού 28 ης Οκτωβρίου της Ν. Περάμου Καβάλας.

Το παρακάτω κείμενο υπογεγραμμένο από 110 αιτούντες έχει αποσταλεί στο Γραφείο Δημάρχου του Δήμου Παγγαίου, στο Αστυνομικό Σταθμό Ν. Περάμου Καβάλας, στην Αστυνομική Δ/νση Καβάλας – Τμήμα Τροχαίας, στην Π.Ε. Καβάλας – Δ/νση Τεχνικών έργων και έχει κοινοποιηθεί Τοπικό Συμβούλιο Ν. Περάμου Kαβάλας.
«Εμείς οι κάτοικοι της Ν. Περάμου μόνιμοι και μη, που είτε κατοικούμε επί της οδού 28ης Οκτωβρίου είτε την χρησιμοποιούμε καθημερινά στις μετακινήσεις μας, αντιμετωπίζουμε πληθώρα προβλημάτων και διατρέχουμε καθημερινά μεγάλους κινδύνους λόγω των συνθηκών που επικρατούν σε αυτήν την οδό.
Συγκεκριμένα πρόκειται για μια από τις 2 κεντρικότερες οδούς της Ν. Περάμου που στο σύνολο της είναι ευθεία (περίπου 1,43 χλμ απόλυτης ευθείας) και περιβάλλεται από κατοικίες, όπως παρατηρείτε και από την παρακάτω φωτογραφία από το google earth.

Μέσω αυτής της 28 ης Οκτωβρίου η Ν. Πέραμος συνδέεται με το χωριό των Ελευθερών και το Ελαιοχώρι καθώς και την παλαιά Εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης. Όλο το χρόνο και ιδιαίτερα το καλοκαίρι όμως ο δρόμος αυτός επιβαρύνεται από δυσανάλογη προς το μέγεθος του κίνηση χωρίς να πληροί τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.
Συνοπτικά σας αναφέρουμε μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όσοι επιθυμούμε  α χρησιμοποιήσουμε ή να διασχίσουμε την οδό αυτή:

 Τα διερχόμενα οχήματα αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες άνω των επιτρεπόμενων ορίων.
 Είναι στενός ο δρόμος για το μέγεθος του κυκλοφοριακού φόρτου που αντιμετωπίζει και για τις υπερβολικές ταχύτητες που αναπτύσσονται.
 Υπάρχει μεγάλος φόρτος κίνησης που εμποδίζει τους πεζούς να διασχίσουν με ασφάλεια τον δρόμο.
 Δεν υπάρχουν εμφανείς και συχνές διαβάσεις, ούτε σαμαράκια, ούτε κάμερες ελέγχου ταχύτητας για να περνάνε οι πεζοί και να επιβραδύνουν τα οχήματα.
 Η σήμανση είναι ελλιπής και πολλές φορές δεν φαίνεται.
 Η ηχορύπανση είναι αφόρητη όλο το 24ωρο για τους κατοίκους.
 Γινόμαστε μάρτυρες τροχαίων, μερικές φορές και θανατηφόρων.
 Δεν υπάρχει καθόλου αστυνόμευση.
 Δεν υπάρχουν αξιοπρεπή πεζοδρόμια στα οποία να μπορούν να κυκλοφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες (ράμπες, όδευση τυφλών κ.α.).
 Υπάρχουν φροντιστήρια, γήπεδα αλλά και σχολείο στην περιοχή γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα για τα παιδιά.
Έχοντας λοιπόν υπόψη όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα, την σχετική νομοθεσία που ορίζει τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών και το γεγονός ότι η υπάρχουσα κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο,

ΖΗΤΟΥΜΕ:

α) Θα πρέπει επιτέλους να ληφθούν με ολοκληρωμένο τρόπο όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξαλειφθούν όλοι οι παράγοντες κινδύνου που απειλούν όχι μόνο την ποιότητα διαβίωσης μας, αλλά και την ίδια την ζωή μας.
β) Την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης συγκοινωνιακής μελέτης για την Ν. Πέραμο και την  μετέπειτα εφαρμογή της. Εφόσον υπάρχει μια τέτοια μελέτη, τότε πρέπει να επικαιροποιηθεί πριν την εφαρμογή της.»

0
0
X
+
error: Content is protected !!