Η κατάσταση στο κτιριακό συγκρότημα Φλωρέξ, όπου συστεγάζονται το 2 ο ΓΕΛ Καβάλας και το 7 ο Γυμνάσιο Καβάλας, επιδεινώνεται διαρκώς λόγω της καθημερινής, πλέον, εμφάνισης κρουσμάτων στον μαθητικό πληθυσμό των δύο σχολείων.
Χτες πληροφορήθηκα από γονέα μαθητή μας ότι το παιδί είναι θετικό στον Covid-19- το 3 ο κρούσμα μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ εμφανίστηκε και το 1 ο κρούσμα στο 7 ο Γυμνάσιο.
37 μαθητές των τμημάτων Β2 και Βθετ2 και 5 καθηγητές του 2 ου ΓΕΛ Καβάλας βρίσκονται στο σπίτι τους σε 14ήμερη καραντίνα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Οι συνθήκες που επικρατούν στο 2 ο ΓΕΛ Καβάλας δεν συντελούν στην ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία. Τα ανοιχτά παράθυρα μέσα στις τάξεις και στους διαδρόμους ρίχνουν τη θερμοκρασία μέσα στις αίθουσες στους 13-14 βαθμούς και στους διαδρόμους του σχολείου στους 11 βαθμούς. Από ένα σύνολο 215 μαθητών (εξαιρουμένων των 37 μαθητών που βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό) έρχονται στο σχολείο 45-50 μαθητές και μαθήτριες, διότι οι γονείς φοβούνται τη διασπορά του ιού στα σπίτια τους.
Προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν τα παιδιά βρίσκονται στους χώρους του σχολείου. Μάσκες, αντισηπτικά και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών διδασκαλίας από τις καθαρίστριες του σχολείου μας, τις οποίες και ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν, παρά το μικρό αριθμό τους, να απολυμάνουν επιφάνειες και χώρους.
Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα της μετακίνησης των παιδιών με τα λεωφορεία και ιδιαιτέρως του συνωστισμού και συγχρωτισμού τους στις στάσεις περιμένοντας τα
λεωφορεία. Αντιλαμβάνεστε ότι εκεί το παιχνίδι χάνεται εντελώς, διότι 100 συγκεντρωμένα εφηβάκια μετά από 7 ώρες παρακολούθησης μαθημάτων κάτω από
τέτοιες συνθήκες δεν παίρνουν καμία προφύλαξη και λειτουργούν σε συνθήκες κανονικότητας.
Επί 8 συνεχείς ημέρες και με 2 emails ζητούσαμε, με τον Διευθυντή του 7 ου Γυμνασίου κ. Κιλικιάν, από τον ΕΟΔΥ να διαθέσει μία κινητή μονάδα και να διενεργηθούν rapid tests σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Είχαμε μάλιστα ενημερώσει και τον Προιστάμενο ΔΕ εκπαίδευσης κ. Βαγενά και τον νομίατρο κ. Παπαδόπουλο, οι οποίοι και συμφώνησαν με το αίτημά μας. Δυστυχώς και παρά την καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον ΕΟΔΥ και τις υποσχέσεις που έπαιρνα, την περασμένη Παρασκευή με ενημέρωσαν ότι αδυνατούν να στείλουν κινητή μονάδα ( όχι φυσικά από την Αθήνα) και ότι όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν από μόνα τους να ψάξουν και να κάνουν το test.
Επειδή λοιπόν πιστεύω, όπως και η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, ότι είναι υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία και ιδιαιτέρως αυτήν του μαθητικού πληθυσμού κι επειδή η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, δυστυχώς, κώφευσε στα αιτήματα της ΟΛΜΕ (Διενέργεια μαζικών τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, εμβολιασμός των εκπαιδευτικών- μέτρο αναγκαίο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις) Σας προσκαλώ, και λόγω της βαρύτητας που έχει ο θεσμικός ρόλος σας, να μεριμνήσετε για τη διενέργεια, την ερχόμενη εβδομάδα, μαζικών tests στο εκπαιδευτικό προσωπικό, το προσωπικό καθαριότητας και τον μαθητικό πληθυσμό του σχολικού συγκροτήματος του 2 ου ΓΕΛ Καβάλας και του 7 ου Γυμνασίου Καβάλας,
προκειμένου να ανιχνευθεί η πιθανή διασπορά του ιού.
Με εκτίμηση
Λυμπεράκης Δημήτρης
Διευθυντής 2 ου ΓΕΛ Καβάλας/ Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Καβάλας

6
2
X
+
error: Content is protected !!